10 dingen die leuk zijn aan Bali

Meld je anders ff aan voor m鈥檔 (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Ik ga iedere maand naar het buitenland omdat verandering van spijs doet eten. Zonder afleiding kan ik dan werken aan m鈥檔 boek of blogpostjes schrijven of vlogs maken. Of net doen alsof, terwijl ik de hele dag op Twitter zit. Ook nu op Bali. Dan tik ik aan de lopende band conceptjes af die al dagen en soms maanden in m鈥檔 lijstje van concepten staan.

En kijk ik intussen naar memes van Leonardo diCaprio.

Door het aan de lopende band posten van zeikartikelen kan het soms lijken alsof ik gefrustreerd, boos of chagrijnig ben. Maar dat is niet zo. Want ik geniet hier best. En om dat te bewijzen heb ik een lijstje voor je.

Een lijstje met 10 dingen die leuk zijn aan Bali.

1. Het regent

Momenteel regent het dat het pijpt en dat is helemaal prima. Immers: die schooierkat die mijn sat茅 ajam wilde opvreten is in geen (rijst)velden of (binnendoor)wegen te bekennen.

Jelmer 1. Kutkat聽0.

2. Ik word rijk

Die 20 stokjes sat茅 ajam kostten 1聽euro en 37 cent en dan kreeg ik er ook nog rijst bij. Dus het steeds sterker wordende adagium Thuisblijven is duurder gaat ook hier weer op.

3. Brommers kiek鈥檔

Ik heb dus vandaag de hele dag scooter gereden. En dat is tof vanwege de belangrijke reden m么么么么么么么p m么么么么么么p!

4. Zonlicht

Ik ben 29 jaar en ik kan me nog steeds niet voorbereiden van het effect van zonlicht op het menselijk lichaam. En daarmee bedoel ik niet dat ik zonnebrandcr猫me had moeten kopen, maar het onbeheerst AaaaAAAaaaaaaAAaaaawwwww roepen terwijl ik m鈥檔 armen in de lucht gooi.

5. Yintjep

De uitbater van het guesthouse noemt me Geentroep en dat is helemaal fantastisch. Vooral ook omdat hij het uitspreekt als Yintjep en het in elke zin zegt.

Here is your Bintang Yintjep.

6. Tijdsverschil

Door het tijdsverschil zag ik Leo dus live een Oscar winnen en ik kan met aan onzekerheid grenzende onwaarschijnlijkheid stellen dat ik niet heb gehuild. Verder kan ik m鈥檔 collega鈥檚 allemaal e-mails sturen en dan net doen alsof ik al heel erg hard aan het werk ben als zij 鈥檚 ochtends voorzichtig hun mailbox openen.

7. Bintang

Er zijn van die dingen die alleen op een bepaalde plek of met een bepaald persoon leuk zijn. Bijvoorbeeld begrafenissen.

En ook聽Bintang drinken. Dat kan alleen in Indonesi毛. Daar is verder聽geen goede reden voor en waarschijnlijk smaakt het hetzelfde als Heineken, maar omdat ik een emo boy ben vind ik dit tof. Ja ook alleen. Alleen met Snapchat dan.

8. Naaktlopen

鈥檚 Avonds een naakte vent, 鈥檚 ochtends een naakte vent is na Thuisblijven is duurder en Als er geen zand aan zit, kun je het vreten mijn favoriete adagium (ook vooral omdat dat een woord is wat bijna hetzelfde betekent als motto, maar jij het waarschijnlijk niet kent en ik het dus nu al twee keer heb gebruikt). Alleen is dat naaktlopen in Nederland nogal lastig. Ja, je kunt de verwarming hoog zetten en in je slipje rondlopen, maar dat hou je in februari op de fiets niet vol. Op Bali wel. Daar is het niet erg om weinig kleren aan te hebben.

Scheelt ook weer troep. Of, zoals ze in Bali waarschijnlijk zeggen, tjep.

9. Geen duiven

Er zijn geen duiven.

10. Zeikpost

Het allerleukste aan Bali is dus dat je in alle rust met brakke internetverbindingen zielige zeikpostjes (hier, hier en hier) kunt schrijven. Om vervolgens de hele maand maart vol te plannen en je weer in Nederland afgeleid kunt zijn door dingen die er niet toe doen.

Ik kan niet wachten om op 31 maart naar Hawaii te gaan.

Thuisblijven is duurder

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek