10 dingen die ik leerde in 10 jaar fitgirl zijn

Haters will say it's photoshopped

Het is vandaag 29 september en ik heb zojuist bedacht dat ik nu precies 10 jaar fitgirl ben. Want ik denk dat ik tien jaar geleden officieel zo’n persoon werd die z’n ervaringen in de gym en het anderhalve voedingsboek wat hij had gelezen ging doorvertellen (deze website bestaat al sinds 24 oktober 2005) aan anderen die daar helemaal niet op zaten te wachten en er bovendien geen reet van snapten.

Net als ikzelf.

Toch wel raar dat ik al een fitgirl was voordat er ook maar één fitgirl was.

Who run the world?

Jelmer.

En in die tien jaar is er geen reet veranderd, maar heb ik wel veel geleerd. En omdat lijstjes goed werken, heb ik een lijstje voor je met tien dingen die ik in die tien jaar heb geleerd.

1. Halfnaakte selfies scoren

Je bent weliswaar een aandachtvragende onzekere exhibitionerende orthorexialijer met een Napoleoncomplex en mentale problemen, maar halfnaakte selfies pakken verreweg de meeste likes. Als je dan ook nog een object op de foto zet waar je onderschrift over gaat, lijk je ook nog eens bescheiden.

Vandaag deze heerlijke acaibowl gemaakt met extra noten.

Snap je? Extra noten…

2. Calorieën tellen maar je hoeft ze niet te tellen

Kut Tom Barten met z’n kutuitspraken elke keer. Maar het is helemaal waar. Dit zou trouwens regel 1 moeten zijn maar ik vond het leuk om selfiemakende mensen belachelijk te maken voordat ik serieus ging worden. Echt, leer even dat het eerste wat uitmaakt als je wilt afslanken, calorieën tellen is. Dus je houdt bij hoeveel je binnenkrijgt en als je niet afvalt, ga je minder eten. Dus hoef je ze ook niet te tellen, als je maar weet dat ze tellen. En daarom hoef je dus ook niet bij te houden hoeveel je verbruikt. Staat ook in regel 3.

3. Gooi je sporthorloge uit het raam

Je hebt geen ene reet aan een activiteitentracker. Kun je ook in dit artikel lezen. Terwijl je inname verschrikkelijk nauwkeurig te meten is (staat namelijk op alle verpakkingen) is je energieverbruik totaal niet precies te meten. En hoewel iedere aanbieder je anders wil laten geloven, is het de grootste onzin op aarde om je verbruik te meten.

4. Consistentie is de sleutel tot succes

Het boeit helemaal geen reet wát je doet als fitgirl, als je maar de hele tijd hetzelfde doet. Dus heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan kun je niet meer terug. Groene smoothie, blijf bij je leest.

Daarom snapt ook niemand dat ik nu video’s maak in een safaripark in Zuid-Afrika.

Huh maar jij was toch fitnesser?

5. Gewone Cola is de grootste onzin op aarde

Serieus, ik weet nog steeds niet hoe ik de wereld duidelijk kan maken dat gewone Cola onzinnig is als er ook Cola Light bestaat. Dezelfde smaak, maar dan zonder calorieën. Ik snap mensen die gewone Cola drinken echt niet. Behalve wielrenners die net een touretappe achter de rug hebben, maar die snap ik dan weer om hele andere redenen niet.

6. Winacties werken

Winacties doe je niet omdat je zo gul bent om iets weg te geven, maar doe je omdat iedereen je gaat volgen, taggen, mentionen en omdat je dan superveel reacties krijgt en dat goed voor je fitgirlego is.

Heb ik zelf nog nooit gedaan, maar ik zou graag willen beginnen met het weggeven van 5 exemplaren van m’n boek Eet Taart Krijg Een Sixpack aan (1) degene die me als eerste kan vertellen waar ik de beste witte T-shirts kan kopen, (2) de eerste die me een Whatsappscreenshot stuurt met daarin een gesprek van twee mensen die beiden vinden dat Jelmer de Boer zo leuk is, (3) de beste #nocardiofoto in m’n Snapchatinbox, (4) het beste taartrecept en (5) iemand die bewijst dat zijn of haar tante écht Gerda heet.

Je weet waar je me kunt vinden. De actie loopt t/m 12 oktober.

7. De Belastingdienst snapt er geen reet van

De meesten zullen wel door hebben dat er nu en dan een gesponsord berichtje op m’n website staat en degenen die het niet door hebben reageren op Facebook met ‘je artikel doet het niet’ maar die hebben gewoon een Adblocker aan en zien dus alles behalve het artikel.

Maar de Belastingdienst snapt er dus geen reet van als je zo nu en dan kosten declareert omdat je ze maakt voor je blog of je social kanalen of je video of je dronereis.

En dat zal nog wel even duren denk ik.

8. Je kunt als bloggertje hypes doodmaken

Verreweg m’n best gelezen artikel is dat over citroenwater en de onzin ervan. Ik zie dat nu nooit meer iemand doen dus heb ik de onzin overwonnen en als ik nu kom te overlijden, zou ik graag deze prestatie van formaat en een applaus willen horen op tijdens m’n grafrede.

Huh, dat kan helemaal niet.

9. Het boeit allemaal geen reet wat je doet

Hoe je er uitziet en hoe je dat met voedsel en trainen voor elkaar kunt krijgen is het meest onzinnige onderwerp om over te praten maar je kunt er dus tien jaar van je leven mee vullen en in die tien jaar ook nog eens meer gerespecteerd worden door de samenleving (nouja, meer volgers en likes krijgen – ik weet niet of dat hetzelfde is).

Ik had ook net zo goed als boswachter kunnen gaan werken in een Drents natuurgebied. En me dan dood kunnen ergeren aan bootcampclubjes die zeldzame plantjes kapot burpeeën op zondagochtend.

10. Ik ga nog wel even door

De wereld is niet zoveel anders dan tien jaar geleden: 1% van de mensen denkt het allemaal heel goed te weten en lult je de oren van het hoofd en 99% van de mensen snapt er geen reet en doet z’n hele leven allemaal rare diëten.

Ik hoor bij die 99%. Dus ik blijf nog wel even fitgirl.

Haters will say it's photoshopped

Haters will say it’s photoshopped

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu