Alle diëten zijn binair

Alle diëten zijn binair.

Het probleem met alle populaire diëten-ja, alle diëten-is dat ze binair zijn. Het is wel of niet. Ze sluiten bepaalde voedselproducten uit en leggen juist de nadruk op het andere. Denk maar eens na: de heilige eierkoeken van Sonja Bakker en het uitsluiten van brood en zuivel door de paleorakkers. De grote boze koolhydraten volgens Atkins en meat is murder volgens koeienknuffelaars veganisten. Waarom is het altijd recht of krom? Waarom zijn het altijd uitersten? En waarom hou je je dieet nooit vol?

Juist door het binaire karakter van alle diëten slaan ze nergens op. Verbied een kind het koekje en het kind zal het koekje extra graag willen hebben. Wanneer je jezelf verbiedt om chocolade te eten zul je er extra veel naar hunkeren. Dat is ook precies de reden waarom ik alle vrouwen zeg dat ik geen interesse heb.

Alle diëten zijn binair.

Alle diëten zijn binair.

De grootste luchtfietsers van de wereld zijn de mensen die suikervrij, koolhydraatarm, vetvrij en tarwevrij gaan leven omdat ze toevallig een keer een boek hebben gelezen. Van die mensen die zich in allerlei bochten wringen om koolhydraatvrij te leven maar even vergeten dat er ook koolhydraten in een prei zitten. Maar dat mag dan weer, want een prei is natuurlijk. Dit zijn dezelfde mensen die huilen omdat Lipton een halve gram suiker in theezakjes stopt.

Everything in moderation, including moderation.

Je houdt jezelf voor de gek en je maakt het jezelf onnodig lastig. Als jij graag een Kinder Bueno eet dan doe je dat toch lekker? Als je daar gelukkig van wordt en het staat het bereiken van je doel niet meer dan een strobreed in de weg, zie ik het probleem van een Kinder Bueno niet. Misschien zien de schrijvers van Suikervrij binnen een maand of Koolhydraatvrije Gerechten voor Sneue Wijven het wel zo, maar die liften lekker mee op een hype en willen geld verdienen aan ruggengraatloze lieden zoals jij.

Binaire diëten zijn onzin, creëren schaarste en schaarste zorgt voor een overspannen vraag. Wat je beter kunt doen is matigen. En ook het matigen matigen.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu