Als jouw bitch willen chillen, ga ik er evengoed heen

Er is ophef over het nummer Drank & Drugs van Lil’ Kleine en Ronnie Flex. Een nummer wat ik, als 29-jarige bijzonder geleerde intellectueel, al een aantal weken, zoals heel Nederland, op repeat heb staan. Samen met alle andere nummers van het album New Wave.

Waar ik het kan verstaan, zing of neurie ik mee, en waar niemand kijkt doe ik mijn favoriete dansje. Wat een topmuziek.

Maar nu zijn er dus lieden die willen dat het nummer Drank & Drugs verboden wordt. Ik kan me eigenlijk beter voorstellen dat het een publiciteitsstunt is dan de realiteit, maar in het laatste geval moet ik er toch even op reageren. Want we zijn allemaal hartstikke gek geworden.

Ik moet keihard om die ophef lachen. Kees de Koning, platenbaas (what’s in a name) van Top Notch reageert als volgt:

[quote align=”” name=”Kees de Koning”]Het is toch niet zo dat jongeren nu massaal aan de drank en drugs gaan door dit nummer? Jongeren drinken en gebruiken, artiesten maken daar liedjes over.[/quote]

Als je compleet Nederland aan het meezingen krijgt, ben je een baas en verdien je een lintje. Of een lijntje. En als ik op sommige festivals om me heen kijk, dan duiden Flex en Kleine nogal secuur de realiteit, en het ontkennen ervan bewijst alleen maar je eigen smalle brein.

Drank & Drugs is awesome. Lil’ Kleine is awesome. Ronnie Flex is awesome. En ik ben awesome als ik er op dans en niemand kijkt.

En als jouw bitch wil chillen, dan ga ik er evengoed heen.

Want ik heb drank & een Milka Oreo Kinder Bueno Nutella Cheesecake.

Drank & Drugs

Oja

En mochten we ons druk willen maken om songteksten, dan verwijs ik graag naar het nummer Chi Chi Man van TOK, wat nog steeds regelmatig wordt gedraaid, en waarin wordt gezongen dat je homo’s neer moet schieten.

Dat is wél zorgelijk.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu


Comments (6)

 1. Haha eerst dacht ik; wat een pauperplaat.. maar nu luister ik hem ook steeds meer. Net als andere New Wave tracks zoals No Go Zone bijvoorbeeld.

 2. Lisette

  Ik vermoed dat de volwassenen uit mijn jeugd ook niet heel enthousiast zouden zijn geweest als ze hadden verstaan waar het ontzettend dansbare nummer “I wanna f*ck you in the ass” over ging 😀 Dank voor het gebrek aan kennis wat betreft de Engelse taal. Ik heb me trouwens weinig laten beïnvloeden door de tekst 😉

 3. Ook een topper!

 4. Het zijn dezelfde mensen die naar onthoofdingsvideo’s kijken en dan tegen iedereen roepen dat het zo smerig is om te zien. Ramptoeristen. Volgens mij hebben we geen SGP nodig om kinderen op te voeden. Anders: welk een arrogantie om te menen dat je mij moet leren hoe mijn kinderen op te voeden.

  Maar goed, het is weer de waan van de dag die morgen weer ingehaald wordt door een andere.

 5. Annemiek

  Ach ja, in ‘mijn tijd’ had je de Outhere Brothers met hun vrij expliciete nummers. Zongen wij als 10-jarigen gezellig mee. En die generatie is ook niet masaal vervallen in prostitutie of tienerzwangerschappen.

  Dus dit zal ook wel loslopen.

 6. zuurpruimen zullen er altijd zijn. Lekker op de negeerstand zetten en keihard meezingen met deze topplaat is wat ik doe 😉

Comments are closed.