Aspartaam: duivel of superfood?

Dit is niet echt hoor.

Toen ik adviseerde om Diet Coke te drinken als je calorierijke dranken wilt vermijden was er weer een handvol verschrikte mensen die net deed alsof dat geen verstandig plan was.

Coca-Cola is, zoals je wellicht weet, bijzonder lekker en geeft een prettig mondgevoel. Wat is er fijner dan van die zoete kruidige drank te kunnen genieten zonder calorieën binnen te krijgen? Diet Coke is daarvoor de oplossing. Coca-Cola Zero is bijna hetzelfde, maar dan in een zwart blikje.

1 kcal en toch de tijd van je leven. Wat is precies je probleem?

Aspartaam zeg je?

Een informatietekort, zeg ik op mijn beurt.

Zoals Menno Henselmans uitlegt op Fit Zonder Fabels, is er niets mis met aspartaam. Juist vanwege talloze ongeïnformeerde huilende vegahippies is de stof honderdduizendmiljoen keer onderzocht en iedere keer is de uitkomst: veilig.

Aspartaam bestaat uit stoffen die ook in tomaten en melk voorkomen en wordt volledig afgebroken in je lichaam. Wat nou giftig?

Besef je dat als je besluit alleen ‘natuurlijk’ te willen consumeren.

Reminder: een E-nummer is een E-nummer omdat het een goedgekeurde hulpstof is.

Lightproducten zijn niet zo eng als sommige mensen denken. Het is wel verstandig om te beseffen dat zoete dranken niet per se van levensbelang zijn. Het is ook belangrijk om te bepalen wat je precies bedoelt met ‘natuurlijk’ of ‘clean’ eten.

Suiker bevat 4 kcal per gram en aspartaam 3,5. Het fijne van aspartaam is dat het 200 keer zoeter is dan suiker en daarmee dus iets zoet kan laten smaken zonder er een hoge calorische waarde aan te geven.

Over superfoods gesproken.

De mensen die aspartaam liever laten staan en alleen ‘natuurlijk’ willen eten, nodig ik graag bij me thuis uit voor een schaaltje uranium met rauwe cacaonibs.

#eatclean


Foto: Echte Fryske Aspartaambôle door Jasper de Boer

Waardevolle info: Aspartaam uitgelegd op Fit Zonder Fabels door Menno Henselmans

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu


Comment (1)

  1. Pingback: Dit is geen recept | Jelmer de Boer

Comments are closed.