Bananenbroodcakeding voor mensen die geen bananenbroodcakeding lusten

Bananenbroodcakeding

Er zijn van die zondagmiddagen dat je gewoon allemaal dingen in je blender wil gooien, en dan het resultaat in een soepbord wilt doen en vervolgens na 25 minuten bakken in de oven om het op te eten als cake naast de koffie.

Vandaag was zo’n dag.

Ooit, toen ik een sneu fitnessbloggertje was (nu ben ik gewoon een autoriteit zonder categorie) maakte ik wel eens een bananenbroodcakeding. Het recept stond ook gewoon op deze website, maar ik heb het met schaamrood op de kaken verwijderd. Het was namelijk samengesteld door mijn slecht geïnformeerde hoofd. Dan gebruikte ik kokosolie want #omglolsuperfoodz, blauwe bessen want #omglolsuperfoodz en amandelmeel omdat #wheatbelly en honing want #suikervrij.

Maar we weten inmiddels allemaal dat suikervrij eten voor debielen is.

Maar het recept was wél lekker, en daarom is het jammer dat ik het niet meer kan vinden.

Gelukkig ben ik geen idioot en heb ik het maar uit de losse pols nagedaan. En het klopte direct. Dus dit is vanaf nu het nieuwe bananenbroodcakeding. Ook voor mensen die normaal gesproken geen bananenbroodcakeding lusten.

Zet eerst dit even aan:

Ingrediënten

 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel roomboter (doe maar van die smeerbare anders kun je niet goed een eetlepel afmeten)
 • 1 eetlepel bruine basterdsuiker (of ieder alternatief wat je in huis hebt)
 • 75 gram amandelmeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 handvol pecannoten

Bereiding

 • Verwarm je oven voor op 180 graden
 • Doe alles in de blender behalve de pecannoten en blend
 • Vet een soepbord in met wat vet (roomboter, kokosolie, olijfolie, kijk maar even)
 • Doe het beslag in het soepbord
 • Verkruimel de pecannoten er overheen
 • Bak het 30 minuten
 • Neem het uit de oven en laat het rusten
 • Of eet direct op terwijl je half je bek verbrandt en in korte teugen koude lucht inademt
 • Kijk maar even
 • Eet smakelijk
Had iemand al wat opgevreten voordat ik een foto kon maken

Had iemand al wat opgevreten voordat ik een foto kon maken

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu