Boter op m’n hoofd

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Ik zou graag wijnkenner willen zijn. Of op zijn minst de verschillen in wijnen kunnen proeven. Niet dat de wereld daar een stukje beter door wordt, maar dan kan ik wel op tof doen op dates. In theorie dan.

Deze Sauvignon Shiraz Rosé groeit op kleigrond, en dát proef je. Zeker bij wijnen in een bijzonder nat jaar als 2008. Goh, wat was het toen een vochtige zomer. Ik hield m’n hart vast (haha). Maar ja, het geeft toch wel karakter aan een wijn als deze. Zeker als je ‘m dan net even wat langer laat rijpen in die oude cognacvaten. Hallo?

Nee, van wijnen heb ik geen verstand en zal ik ook nooit enig verstand krijgen. Ik hou het bij de sporadische Zo, dit is een lekkere slobberwijn om vervolgens heel hard zelf te lachen omdat ik ‘natuurlijk niet’ verstand heb van wijnen. En andermaal een ongemakkelijke situatie veroorzaak.

Waar ik ook geen verstand van heb is Coca-Cola. Ik denk niet dat ik de verschillen proef tussen Light, Zero en Normaal, maar die vieze gore steviatroep vis ik er wel tussenuit. Stevia is voor idioten.

En verder kan ik een frikandel nog net van een ossenhaas onderscheiden (pro tip: de frikandel wordt geserveerd met curry, mayo en uitjes), maar daar houdt mijn culinaire onderscheidingsvermogen wel op.

Nee, er is nog iets: roomboter. Ik ben een sucker for roomboter. Met zout, op brood. Of zonder zout op suikerbrood. Daar kun je me midden op de dag voor wakker maken. Voor roomboter.

Niet voor margarine of halvarine of van die andere smeerconstructies.

Het verschil tussen margarine en roomboter is wel zó groot, dat ik iemand die mij een krentenbol met boter belooft en vervolgens met vloeibare plantenolie aan komt drieten, niet meer serieus neem. Weer eentje die dit jaar geen Kerstkaart krijgt.

Margarine is niks. Als je dat eet, kun je net zo goed compost door je groentensoep gooien of ontbijten met muurverf en gojibessen.

Ik vind het daarom dan ook fijn dat Francesca uitlegt dat margarine met roomboter in één het slechtste idee ooit is.

Dat is dus muurverf mét kwark of soepgroenten mét compost.

Margarine is troep, maar alleen vanwege de smaak. En daar valt over te twisten. Wat betreft voedingswaarde wil ik er pas iets over zeggen als het onderdeel wordt van je voedingspatroon. Losse voedingsmiddelen een goed/fout stempel geven gaat me iets te ver.

Behalve als er binnenkort potgrond met echte stukjes chocolade te koop is.

Thuisblijven is Duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek