Cake Brood Koek Banaan Ding

Banenenbroden zijn vet populair tegenwoordig. Probleem is dat het meestal geen bananenbrood is, maar meer op een koek lijkt. En ook is de voedingswaarde ver te zoeken, waardoor het slechts een illusie heeft ‘gezond’ te zijn. Anyway, ik maakte een eigen variant en maakte er maar eens een filmpje bij.

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 100 gram kwark
  • 200 ml water
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 bananen (a 100 gram per stuk)
  • 60 gram whey (banaan of vanille)
  • 90 gram cream cheese light

Bereiding

  • Meng de havermout met de kwark en het water tot een papje en doe het 2 minuten in de magnetron
  • Pureer ondertussen de bananen
  • Neem de havermout uit de magnetron
  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Meng de bananenpuree en ei door de havermout en voeg 50 gram whey en bakpoeder toe
  • Doe het mengsel in een (siliconen) cakevorm
  • Bak het cake koek brood banaan ding in ongeveer 60 minuten op 160 graden goudbruin
  • Meng ondertussen de light cream cheese met 10 gram whey
  • Neem het cake koek brood banaan ding uit de oven en laat het afkoelen
  • Besmeer met cream cheese nep icing en serveer direct

Voedingswaarde (per plak, 1/8e cake)

  • 147 calorieen
  • 3,7 gram vet
  • 17,4 gram koolhydraten
  • 10,2 gram eiwit
  • 2,2 gram vezels
Cake koek brood banaan ding

Cake koek brood banaan ding

De 15 seconden versie. Hoef je niet meer op de youtubelink in bio te klikken. #kokenmetdebielen

A video posted by Jelmer de Boer (@geentroep) on

2 Comments Cake Brood Koek Banaan Ding

  1. Pauline

    Whahahahaha… En dat deuntje ook. Samen met je bananenpuree, Briljant. Ik ben helemaal Teletubbie en vrouwtje theelepel-wat bij de thee en bananenbrood kan-vrolijk.
    Ik zeg doe maar meer van dit soort filmpjes!

  2. Pingback: Transformation Tuesday #2 – Manoek | Shapies

Comments are closed.