Calorieën drinken

Je trouwe vriend van 55 cent.

Het filmpje van de pan kokende Coca-Cola die werd gereduceerd tot een plakkerige suikersiroop ging gisteren plotseling weer viraal. Een bataljon verschrikte huisvrouwen, alarmbellen rinkelende Facebookerts en sensatiebeluste havermouttrutjes liet weer van zich horen. Ik bouwde ondertussen verder aan mijn raket om deze planeet te verlaten.

Maar voordat ik ga, wil ik nog iets kwijt.

Coca-Cola, beste mensen, bestaat inderdaad voor een deel uit suiker. Dat staat ook op de verpakking. Maar dat wist je al.

Smoothies, waterijs, wortels en jus d’orange (en ananassap, perensap, melk, bier, mojito’s, Red Bull en, ha!, Capri-Sun) bevatten ook allemaal suiker. Als je het aandeel water in deze producten laat verdampen ontstaat er een siroop en daarna en soort smerige gore zwarte aangekoekte viezigheid die je met geen mogelijkheid uit je pannetje krijgt.

Niet alleen bij Coca-Cola. Maar dat wist je al.

Alles waar suiker in zit en goed vermengd is met water wordt, zodra dat water verdampt, een siroop.

Dus voordat je nu Coca-Cola gaat boycotten, denk dan nog even heel goed na wat je precies boycot en waarom.


P.S. Overigens is het, wanneer je wilt afvallen, verstandig om geen calorieën meer te drinken. En in dat geval is er altijd nog Diet Coke. En water. Komt gewoon uit de kraan.

P.P.S. Er zijn nog plekken vrij in de raket.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu