Calorieën gokken

Check m'n wekelijkse Zondag Update en schrijf je ff in

Ik ben een nare vent. Weet ik ook wel.

Gistermiddag had ik zin in brood met roomboter en vlokken. En krentenbollen met kaas en Coca-Cola Vanille. Dus ik nam dat. Ik wist ook wel dat het een koolhydraatrijke lunch zou zijn, maar vlokken en krentenbollen en roomboter en kaas en Coca-Cola Vanille zijn nou eenmaal lekker. En het zou in mijn dieet passen. En ik had geld om het te kunnen betalen. Dus aan alle voorwaarden kon worden voldaan.

Toen ik deze maaltijd ging tracken kwam ik er achter dat het maar liefst 1247 kcal bevatte (voornamelijk koolhydraten). Dat was iets meer dan ik dacht, en daarom was ik enorm blij dat ik gebruik had gemaakt van MyFitnessPal zodat ik niet als gokkende mens mijn doel probeer te bereiken. Dan had ik mijn lunch sowieso onderschat, wat betreft calorische waarde.

En toen dacht ik: nu ga ik even tof doen op Instagram. Dan ga ik net doen alsof ik het allemaal zo goed weet en aan mijn volgers vragen om het aantal calorieën in mijn lunch te gokken. En dan kan ik ze vervolgens de les lezen.

Haha! Dacht je dat? Veel te weinig joh!Nare Jelmer de Boer

Mijn lunch vanmiddag. Mag u even raden hoeveel kcal. Degene die er het dichtstbij zit wint een pak vlokken.

Een foto die is geplaatst door Jelmer de Boer (@geentroep) op

Maar wat blijkt nu: jullie snappen het best aardig. Ik had natuurlijk gehoopt op vele veel te lage gokjes, maar gemiddeld werd er 1167 kcal gegokt. Slechts 82 kcal te laag. Chapeau. Maar tegelijk ook helemaal niet chapeau natuurlijk. Als je je lunch 82 kcal te weinig gokt, en je doet dat met alles wat je in je mond stopt, dan pakt dat nogal slecht uit. Behalve voor je onderkin dan.

Maar dit was natuurlijk een ongecontroleerd niet-dubbelblinde studie, dus we hebben er geen zak aan.

Behalve dat we nu weten dat een lunch van drie boterhammen met roomboter en vlokken, twee krentenbollen met kaas en een blikje Coca-Cola Vanille samen 1247 kcal bevat en dat we dat ook zelfs niet zeker weten omdat die krentenbollen gokmateriaal zijn. Het is in ieder geval een heel groot deel van wat heel veel kleine vrouwtjes (calorisch gezien dan) moeten eten om af te vallen.

Gelukkig ben ik geen klein vrouwtje.

Oja, Stephhhje, jij zat er slechts 2 kcal naast en wint het pak vlokken.

Congratz @stephhhje! Je zat er 2 kcal naast en wint een pak vlokken. Stuur even je adresgegevens in een PM.

A photo posted by Jelmer de Boer (@geentroep) on

Hey ik heb ook een Podcast

2 Comments Calorieën gokken

  1. Pingback: Weer een muffin verbrand | Jelmer de Boer

  2. Pingback: Kilocalorieën tellen is russisch roulette - Wouter van Aalst Personal Training

Leave A Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.