Hoe compenseer ik mijn co2-uitstoot?

co2 compenseren

Sinds ik uit de kast kwam als Partij voor de Dierenvriend (dit betekent niet dat er een partij voor Martin Gaus is maar dat ik vriend ben van Partij voor de Dieren), zeuren allemaal mensen op me dat ik hypocriet ben omdat ik altijd met m’n luie reet in het vliegtuig zit maar me wel druk maak om klimaatverandering.

Die mensen hebben helemaal gelijk natuurlijk. Want het is super zwartwit. Als je op een partij stemt dan moet je precies doen wat zij vinden of willen of doen of proberen. En zo niet, dan ben je af en moet je (niet langs Start) naar de gevangenis.

Onee het zit misschien anders. Ik moet lekker zelf weten wat ik doe en op wie ik wil stemmen en waarom.

Maar ik wil wel m’n co2-uitstoot compenseren, dus help me even.

Ik heb tot op heden nog nergens kunnen vinden wat een gemiddelde mile per persoon in een vliegtuig aan co2 uitstoot (want een gemiddelde is te moeilijk te berekenen), maar volgens mijn eigen berekeningen die ik (nog) aan niemand hoef te verantwoorden (met deze info) kom ik tot 161 gram co2 per gevlogen mile (want ik lees dat een gemiddeld vliegtuig 24,8 kg co2 uitstoot per mile en er gemiddeld 150 personen in een vliegtuig zitten).

Ben ik dus in 2016 verantwoordelijk voor 24047 kilo co2-uitstoot. Met m’n vliegreizen alleen.

Als je het oneens met me bent, bereken het dan even zelf.

Het leed is al geleden. Die co2 zit al in de lucht, dus volgens mij kan ik alleen boompjes gaan planten ergens maar ik zie door al de co2-compensatiebomen het bos niet meer. Ik ben radeloos.

Dus nu aan jou de vraag: waar en hoe compenseer ik die 24 ton co2 (en de rest van m’n exorbitante gedrag)?

Het liefste heb ik een specifiek antwoord en niet een linkje met als caption ‘hier kun je meer vinden’.

[contact-form-7 id=”11007″ title=”Compenseer ff”]

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu