Daar kan ik niets aan doen

Niet m'n eigen foto maar daar kan ik ook niets aan doen

M’n vlucht uit New York vertrok iets later en het was net middernacht toen het lampje fasten seatbelts uit ging. Toen het flesje rode wijn op was, besloot ik dat het tijd was om te gaan slapen.

Nachtvluchten en ik zijn best buds: Wél duizenden kilometers afleggen maar er niets van mee krijgen.

Ik deed langzaam mijn stoel naar achteren en vrijwel direct tikte het meisje dat achter me zat me op m’n schouder.

Could you put your seat back in the upright position? It’s really uncomfortable.

No. And quite the contrary, it’s actually very comfortable. You should try it yourself some time.

But I’m really tall and your seat touches my knees.

Then you should’ve bought a business class ticket. I’m trying to get some sleep here. Good night.

Ja, ik maakte weer vrienden. Ook op bijna 10 kilometer hoogte.

De reden waarom ik zo’n lompe idioot was, is dat ik ’ik kan er ook niets aan doen (dat ik zo lang ben)’ een argument van niets vind. Ik kan er namelijk ook vrij weinig aan doen dat ik slechte ogen heb, maar toch draag ik lenzen. Ik kan er ook niets aan doen dat het kraakbeen in mijn knie niet werkt zoals bij andere mensen, en toch laat ik me opereren.

Wacht eens even. Ik kan er dus wél iets aan doen.

Lange mensen hebben in dit geval een beetje pech. Ik heb ook pech dat ik niet zomaar bij clubs naar binnen kom omdat ik geen lekker wijf ben. Daar doe ik wat aan door een bekende blogger te worden die blijkbaar welkom is op feestjes.

Ik heb ook pech dat ik geen schoenen kan kopen in kindermaten, maar daar doe ik wat aan door geld te verdienen zodat ik grotemensenschoenen kan betalen. En met m’n Friese bloed verbrand ik gemakkelijk in de zon. Dat is dan weer een reden om zonnebrandcrème te smeren.

‘Ik kan er niets aan doen’ is een argument van niets. Maar dat had ik al vermeld.

We zijn allemaal nét niet gemiddeld, en daar gaan we allemaal op onze eigen manier mee om.

Maar goed, zo’n verhaal ophangen in het Engels leek me niet zo’n goed plan. Vooral ook omdat ik niet zo goed Engels kan (en bovenstaande quotes ook bedacht heb—het echte gesprek was nét iets lomper) en omdat ik waarschijnlijk niet m’n doel, consensus én m’n stoel naar achteren, ging bereiken.

Dus dan maar alleen m’n stoel naar achteren en hopen dat ik geen knietjes in m’n rug zou voelen.

Dat gebeurde ook niet en ik sliep als een roosje. Ik kan er ook niets aan doen dat ik in een vliegtuig slaap als een roosje.

We arriveerden op Schiphol en ik stond op, draaide 180 graden en zag niemand meer achter me. Toen keek ik naar beneden. Het meisje achter me was nauwelijks 1 meter 65 lang.

Goed geprobeerd, dacht ik. Well played. Ze lachte naar me. Ik was er niet in getrapt. Ik lachte terug.

Daar konden we allebei echt niets aan doen.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu


Comment (1)

  1. “En met m’n Friese bloed verbrand ik gemakkelijk verbrand in de zon”

    Naast de mierenneukerij: leuk stuk! Sommige mensen lijkt het allemaal maar te overkomen.

Comments are closed.