Dat ik jóú een biertje zie drinken!

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Twaalf. Dat is het magische getal op zaterdagavond. Dat is niet het aantal biertjes dat ik drink. Niet het aantal vrouwen dat ik versier (dat ligt natuurlijk veel hoger, ha!). En ook niet het tijdstip waarop ik naar huis ga (want ik mag langer opblijven). Nee, het gemiddeld aantal mensen dat zich per zaterdagavond afvraagt of ik wel bier mag drinken is twaalf.

Jij bent toch zo gezond?

Mag je dat wel?

Dat ik jóú een biertje zie drinken!

Is dat wel goed voor jou?

Heeeeey! Dat mag niet he! (trekt olijk gezicht, knijpt in willekeurige ledemaat, lacht zelf het hardst, verspreidt mondvocht in sproeivorm op ooghoogte)

En bier maakt je ook nog eens extreem sexy.

En bier maakt je ook nog eens extreem sexy.

Het antwoord op alle vragen is jawel. Dat je personal trainer bent, of in mijn geval bijzonder goed gefundeerde beschouwende analyses over gedrag rondom voeding beschrijft, betekent nog niet dat het dan verboden is om bier te drinken. Of patat te eten. Of chocolade.

Natuurlijk, ik begrijp dat het mijn werk is om de levensstijl van anderen te verbeteren. Ik begrijp dat ik zelf het goede voorbeeld moet geven, maar denk eens na over je argument.

Als je vindt dat ik, vanwege mijn gezonde levensstijl, geen bier mag drinken, vraag je dan eens af of ik misschien vanwege mijn gezonde levensstijl juist wél bier mag drinken.

En nu jij weer.

 

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek