De beste manier om meer volgers te krijgen

We all saw her

Het nieuws bereikte me pas gisteravond laat, maar ik had al wel eerder berichten gekregen die er mee te maken hadden. Te maken met het feit dat een Australisch internetmodel (mooi beroep) had besloten om ‘de waarheid’ achter haar Instagramfoto’s te posten.

Dat vond ik heel erg grappig.

WhatsappHet Autralische meisje van 18 liet onder andere weten dat ze helemaal niet zo gelukkig was als de foto’s deden vermoeden, dat ze geld kreeg om bepaalde kledingstukken te posten en dat ze meerdere shots nodig had om een goede foto te kiezen.

Huilfilmpje erbij. Kassa. Nu was ze opeens ‘echt’.

Het was de meest geniale truc om nóg meer volgers te krijgen. En de hele wereld trapt er in.

Ik ben zelf ook een soort Australisch internetmodel, maar dan niet Australisch en ook geen model. Ik ben gewoon internet. Ik post shit op m’n blog, Instagram, Twitter, Youtube, Snapchat en Facebook en jullie vinden dat leuk (of stom). Vervolgens verbind ik conclusies aan het feit of ik veel of weinig likes, bezoeken en views krijg. En als dat minder is dan gemiddeld, dan zal ik wel iets stoms hebben gepost, en als dat meer is dan gemiddeld, dan zal ik ook wel iets stoms hebben gepost omdat jullie, het klootjesvolk, geen smaak hebben en Ik Hou Van Holland kijken en marginale posts leuk vinden.

Linksom of rechtsom dank ik een groot deel van mijn leven (en inkomsten) aan de interactie met jullie.

Dus die waarheid van dat Australische meisje was de grootste open deur die ze kon intrappen. Ja hehe, we posten allemaal dingen online en we weten dat niet de allereerste foto goed is. Dat we onze beste kant laten zien en dat we niet in het donker met een volgevreten buik op de foto gaan maar met licht van de zijkant en zo hard mogelijk aangespannen en uitgeademd.

En dat dan zo vaak mogelijk en bewerkt met een filter.

En nee, we posten ook niet die koude pizza van gisteravond die je ‘s ochtends in je bek duwt, maar een oude foto van een schaaltje avocadopap met bloemkool en cacaonibs.

Ik besloot daarom gisteravond 9 Instagramfoto’s te posten met een onderschrift wat ‘de waarheid’ beschreef, maar toen ik er vanochtend achter kwam dat ik meer dan 200 volgers minder had, heb ik ze allemaal, behalve 1, verwijderd.

Ik doe dit natuurlijk alleen maar voor de volgers.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu


Comments (2)

  1. De wereld is niet zwart/wit? Damn dreams are shattered. Ok ff serieus ik hou van je kuthumor Jelmer, maar met dit artikel ben ik het niet eens. Misschien is het mijn vrouwelijke insteek, maar haar emoties zijn echt en alhoewel ze een voor de hand liggend onderwerp aanspreekt heeft ze een ontzettend goed punt. Het australische meisje van 18 liet namelijk ook weten hoe verdomde leeg haar bestaan is doordat ze zo bezig was met het perfecte beeld te laten zien. Nu mag jij iemand aanwijzen wie dit niet doet op social media (en nee het mag niet dat ene oudere awkward familielid zijn dat facebook niet snapt).

  2. Precies mijn punt. Dat doet toch iedereen?

Comments are closed.