De beste manier om niet af te slanken

Lekker chocolade bingen

Het was weer zover. Metro, Telegraaf, RTL Nieuws en meer dan een dozijn blogs schreven er over: ‘Als je wilt afvallen, moet je chocolade eten’. Nu heeft het niet zoveel zin om hier op te reageren, want jij en ik zijn geen idioten. Dus we weten wel dat het niet waar is en dat deze websites het alleen zó schrijven omdat Marieke uit Arnhem dan achttien vriendinnen gaat taggen en al die vriendinnen evenzoveel. Sneeuwbaleffect. Likes. Shares. Geld.

Weinig inhoud.

Maar ik heb nu al een enorm pakkende titel gekozen, dus u verwacht nu van mij een reactie.

Bij dezen.

Iedereen die claimt dat je gewicht verliest door product X te eten is een idioot. Door het nemen van energie verlies je geen energie. Het beste dieet is je muil houden en doorlopen.

Dat dat geldt voor chocolade is natuurlijk logisch, maar ieder vetverbrandend recept is onzinnig. Een totaal onware claim.

Ik herhaal: er bestaan geen vetverbrandende voedingsmiddelen.

Het probleem is dat schrijvers van dit soort onzin niet eens bedoelen dat je door bepaalde producten afslankt omdat je andere niet neemt (bijvoorbeeld een paprika in plaats van een kroket tussen twee gevulde koeken), door het calorieinnameverschil.

Nee, ze denken écht dat je door het toevoegen van bepaalde producten ofwel in een vetverbrandende modus komt of bepaalde wazige processen stimuleert. En dat is eng. Want volledig onwaar.

Nog steeds is de energiebalans leidend (gaap, we vallen in herhaling). Wil je afvallen? Eet dan over een langere periode minder dan je verbruikt. Geloof niet dat zoetstoffen zorgen voor trek in suiker. Geloof niet dat chocolade en Belgisch bier zogenaamde gezonde bacteriën aan het werk zetten om spijs te verteren. Geloof niet dat gezonde vetten in zalm je buikvet verbranden. Het ontkennen van de allereerste basisregel van afslanken is luchtfietserij en zal dat tot in de eeuwigheid zijn.

Neem nu product X en slank af.

Nee idioot, het is:

Neem nu product X niet en slank af.

Maar dat verkoopt niet echt lekker.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu


Comments (3)

  1. Geniaal weer haha

  2. Nou Jelmer je stelling klopt toch niet
    Heb genoeg mensen gezien die na het nemen van vele porties crystal meth, of speed toch echt wel aan het afvallen geslagen zijn

  3. Sommige mensen hebben blijkbaar een reden nodig om chocola te eten.. Er zijn wel volgens mij wel voedingsmiddelen die meer kcal kosten dan dat ze opleveren (capsaicine in rode peper), is dat geen vetverbanding? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24246368

Comments are closed.