De falende fitgirl

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

De enige fitman die ik ken is @fitmencook en heet eigenlijk Kevin Curry en dat is heel grappig want hij heeft een kleurrijk Instagramaccount en hij maakt vaak curry. Voor de rest kan ik me geen fitman voor de geest halen. Wij mannen zijn natuurlijk ook pretentieloze wezens.

Fitgirls daarentegen zijn overal. Daar hoef je niet eens fit voor te zijn. Je moet jezelf gewoon fitgirlvoornaam noemen en je bent er één. De gemakkelijkste manier om fit te worden is je naam veranderen. Tenzij iemand met dezelfde naam dezelfde keuze al heeft gemaakt (grote kans), maar dan kun je altijd nog een laag streepje achter je accountnaam zetten.

Voilá. Klaar.

En hoewel je fitgirlbestaan lastig te faken is als je iedere dag ontbijt met een broodje pizza en een pak chocomel en je ook op een broodje pizza en een pak chocomel gaat lijken, de eerste stap naar een verandering is gezet. En ik waardeer je daarom. Maar ik vind het wel heel grappig.

Maar nóg grappiger is de falende fitgirl. Dat is een bijzondere categorie.

Het is een categorie die vooral met zichzelf in de knoop zit. Immers, als je geen fitgirl wil zijn, dan is dat prima. Dat hoef je niet te benoemen. Gewoon je muil houden, broodjes pizza eten en chocomel drinken (dat werkt praktisch niet zo best want dan krijg je gesmolten kaas en chocomel aan je bek maar je begrijpt wat ik bedoel).

Maar de falende fitgirl is iemand die de wereld moet laten weten dat ze mislukt is als fitgirl, maar dat op een andere manier beschrijft. Nee, omdat zij faalt als zodanig, is de fitgirlhype daar debet aan. Want opeens is het belachelijk en stom en idioot om op je voeding te letten en te bewegen en een strakke kont te krijgen en opeens nog een kans te krijgen om je voort te planten.

Nee, fitgirls zijn overdreven idioten en jij doet daar niet aan mee.

#fuckfitgirls

En dat post je dan. No way dat jij je wijntje(s) opgeeft of stopt met genieten van het leven. Het kan jou niet schelen dat je even vaak ziek bent als de rest van die fitgirls in je Instagramsfeed bij elkaar. Het boeit jou geen wijnreet dat je een wijnreet hebt.

En de hele wereld moet het weten dat jij niet meedoet aan de hype. Totdat niemand reageert. En je drie maanden later toch maar weer besluit iets te veranderen. En dat mislukt dan ook weer.

Stop maar gewoon met zichtbaar zijn. Het gaat je nooit lukken.

Je bent niet voor niets een falende fitgirl.

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. Mét een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,—

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek