De kogelwerende koffiekneus

Bulletproof coffee is bullshit

Ik heb sinds kort een nieuwe favoriete app. De app heet Blinkist en heeft een bibliotheek vol met samenvattingen van toffe boeken die in veel gevallen ook nog eens door een lief klinkende vrouwenstem zijn ingesproken. En dat kost maar 80 piek per jaar. Awesome.

Van een moeilijk te verhuizen uitpuilende boekenkast naar Kindle naar Audible naar Blinkist. Langzaam implodeer ik.

#geentroep

Soms luister ik een boek wat enorm tof is (In Defense of Selfishness bijvoorbeeld) en soms luister ik een boek wat nergens op slaat. How to Win Friends and Influence People is natuurlijk een kutboek. Ik ben het met vrijwel alles wat daarin wordt beweerd oneens. Maar dat kan natuurlijk gebeuren. We zijn niet allemaal zo ruimdenkend als ik.

En ook het boek The Bulletproof Diet is zó slecht dat mijn oren ervan gingen bloeden.

Je kent wellicht Bulletproof Coffee, wat koffie met vet is en geen koffie die kogelwerend is of ervoor zorgt dat je onsterfelijk wordt.

Één of andere overwerkte dwaas dronk dat ooit een keer in Azië en had toen de hele dag geen zin om muffins te vreten en daarom moet de hele wereld het drinken. Want: koffie met vet zorgt voor een vol gevoel. En voor vetverlies. EN VOOR 20 PUNTEN MEER OP JE IQ!

Wow. Really?

In mijn voormalige Crossfitbox was het nogal een rage. Koffie met roomboter en kokosolie. Dat kon ik wel begrijpen.

Koffie? Good.

Vet? Goood.

Koffie met vet? Gooooood!

Maar anders dan die reden mag er geen reden zijn om het te drinken.

Daar was die overwerkte dwaas ook achter. Aan koffie met roomboter en kokosolie kon hij natuurlijk geen geld verdienen. Dus verzon hij een list.

De bedenker van Bulletproof Coffee verzon dat normale koffie, zoals iedereen dat drinkt, vol zit met door schimmels gefabriceerde gifstoffen (wat geen enkel onderzoek bewijst en/of aantoont dat mensen er lats van hebben). En die leugen is natuurlijk funest voor je alertheid. Die classic dip om 4 uur werd veroorzaakt door die gifstoffen en niet aan iets anders.

Ja, ook hij speelde de gifstoffenkaart. Met succes.

En dus bedacht de bulletproofkneus een nieuw soort koffie die een geheim proces ondergaat waardoor de koffiebonen geen schimmelgif meer bevatten en dus awesome zijn en dus veel duurder zijn en je alerter maken en als je ze met speciaal ontwikkelde vetadditieven (ook van Bulletproof) drinkt zul je vet verliezen.

Jezus wat een padvinder.

Goed, die dude heeft nu tientallen mensen in dienst, heeft een succesvolle podcast, heeft een koffiezaak geopend en een boek vol met meer van z’n onwijsheden geschreven. En dat boek luister ik dan op de fiets naar m’n werk.

The Bulletproof Diet. Je verzint het niet.

Hij wel. Wat een baas.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu


Comment (1)

  1. Als je echt wil en me niet op instagram gaat haten heb ik wel wat wetenschappelijke literatuur die dit goed uitlegt. Oke je gaat nu nee zeggen maar dan moet je dit artikel ook niet schrijven vind ik. Was gezellig!

Comments are closed.