De Nobelprijs voor onzin

Dat roze shirt heb ik natuurlijk zelf uitgekozen.

Door een toevallige samenloop van ongelukkig omstandigheden (toeval, omkoperij en gebrek aan ruggengraat) stond ik een aantal zondagen geleden plotseling in het Vondelpark. Met m’n hardloopsetje aan. Dat zijn dus mijn gewone gymkleren, maar dan met stuiterende Nikes.

Francien deed iets met een goed doel (geen idee welk) en aangezien ik best buds ben met haar (lees: friendzoned), dacht ik dat het maar eens goed was om daar bij te zijn. Niet voor het goede doel, maar omdat ik me er zelf beter door zou voelen.

Uiteindelijk was het voor het goede doel slechts noodzakelijk om groepsgewijs 3km hard te lopen in het Vondelpark. Dat is natuurlijk geen uitdaging. Achteraf had ik dat ook met een hondsdolle wasbeer op m’n rug achterstevoren kruipend op één been (ik dan, niet die wasbeer) kunnen doen, maar waar haal je zo gauw een wasbeer vandaan die ook nog in de gelukkige omstandigheid verkeert rabiës te hebben? Maar dat geheel terzijde.

Na het verplichte rondje gezellig rennen met hardlooptrutjes raakte ik aan de praat met iemand van Sapje. Een interessante baas vanwege drie redenen: allereerst heeft hij de domeinnaam sap.je en mensen met toffe domeinnamen zijn interessant. Ten tweede gaf hij mij drie soorten groente- en fruitsapjes die prima te beuken waren. Daarnaast was deze self-proclaimed health guru nogal stellig in zijn overtuiging dat er een verschil is tussen gezonde calorieën en ongezonde calorieën. Ja, dan ben je dus al gauw een verdwaalde ziel in mijn ogen, maar de man stond open voor een debat op de vroege zondagmiddag. En dat was heel fijn want ik had nog wel wat energie over na dat laffe rondje plattekontkweken.

Meneer sap.je gaf aan zo’n 4000-5000 kcal naar binnen te werken op een dag (u weet wel: de hoeveelheid energie waarmee ik, ondanks dagelijkse fietstochten en powerlifttrainingen, zo’n halve kilo per week in gewicht toenam). Híj kwam geen grammetje aan. Het was niet zo dat hij iedere dag veel energie verbruikte, want hij zat vooral achter z’n computer, maar hij nam enkel ‘gezonde’ calorieën tot zich. Oja, hij trackte zijn inname ook niet maar wist het vrij zeker dat hij zoveel at. Aha. Juist.

Dat is dus gewoon het ontkennen van een natuurwet.

Dat doe ik ook wel eens hoor. Ik spring dan uit het vliegtuig omdat ik de zwaartekracht ontken. Wat er dan gebeurt is dat ik al zwemmend naar beneden afdaal en wanneer ik dat wil zo zachtjes mogelijk land op aarde. Omdat de zwaartekracht niet voor mij bestaat, bestaat de zwaartekracht niet.

En dan fiets ik lekker in m’n luchtfiets terug naar huis.

De sap.je man daagde me uit om een speciaal door hem geselecteerd dieet te volgen van 5000+ kcal en hij beloofde mij dat ik af zou slanken, zelf als ik daarnaast nauwelijks intensieve inspanningen zou leveren. Die uitdaging wilde ik wel aan gaan, maar meneer heeft tot op heden niets meer van zich laten horen. Hij heeft het ongetwijfeld te druk met het juicen van champignons en zoete aardappel (wat ik overigens rete-interessant vond).

Dus sapjemeneer, als je dit leest: ik wil heel graag je magische high-calorie non-weight-gain diet proberen. En dan met een volvette pens en schipholarmpjes lachend je ongelijk bewijzen.

Of, als jij gelijk hebt, samen met jou een Nobelprijs winnen omdat we een natuurwet hebben ontkracht.

M’n e-mailadres staat onderaan deze pagina. Tot snel.

Dat roze shirt heb ik natuurlijk zelf uitgekozen.

Dat roze shirt heb ik natuurlijk zelf uitgekozen.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu


Comments (6)

  1. Hahaha, fantastisch. En zo waar! Ik kan uberhaupt slecht tegen mensen die om “een sapje” vragen. Het is gewoon (vruchten)sap. Doe normaal. En 3 km, dat kan ik zelfs 🙂

  2. Geniaal geschreven weer 🙂 De sap.jes waren inderdaad lekker, maar niet zo lekker als de kwarktaart! Vanochtend gemaakt, met pindakaas in de bodem ipv boter want dat had ik niet en pindakaas is gewoon heul erg lekker. Bedankt voor het recept 🙂 Elsa

  3. Denk dat ie het over een high carb vegan dieet heeft. Kijk maar eens bij freelee the banana girl. Die eet 3000 kcal per dag en is retestrak.

  4. Heb het over een high fat dieet, 70% van je calorieën uit vet en eiwitten welke je onbeperkt kan eten, geen enkele soort graan of pseudo graan , onbeperkt groentes en wat fruit.
    Er zijn meerdere bekende topatleten en sporters die deze lifestyle al volgen en geen enkele calorie tellen en enorme progressie hebben in hun prestraties 😉

  5. Pingback: Jelmer de Boer

  6. Hanneke

    Tof!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.