De rest van je leven niet zo raar doen challenge

Check m'n wekelijkse Zondag Update en schrijf je ff in

In juni 2014 startte ik de 30 Day Normaal Doen Challenge als reactie op al die rare challenges op internet. Challenges waarin je binnen vier weken geweldige resultaten bereikt als je wezenloos je best doet op iets triviaals. Maar niet heus.

Mijn reactie-challenge was een bescheiden succes. Meer dan 4000 mensen deden mee en toen ik schaamteloos mijn eigen artikelen ging promoten kreeg ik zelfs haatmail. Het begin van m’n internetcelebritystatus.

Veel mensen kunnen dit gebruiken.

Veel mensen kunnen dit gebruiken.

Verder had het niet zoveel waarde.

Ja, op dag 7 mocht je even een break nemen van het normaal doen en kon je gerust RTL Boulevard kijken. Daar waren ze niet zo blij mee bij RTL.

Ik wel.

Die 30 Day Normaal Doen Challenge zijn we allang vergeten, maar de 30 Day Challenges zijn zich als een stel hitsige konijnen blijven voortplanten. Logisch ook. Tegenwoordig heeft iedereen een blog met even saaie onderwerpen en als je niets zelf kunt bedenken kopieer je maar een challenge. Of een winactie. Of allebei. Gegarandeerd likes. Van mensen die nog stommer zijn dan jij.

In 1971 landde er al een robot op Mars en in 2015 doen we nog steeds 30 Day Challenges.

De goed wies kapot.Drents gezegde

Mijn gedachten over de ab challenge.

Mijn gedachten over de ab challenge.

En toen ik vandaag weer een ab challenge voorbij zag komen daalde de temperatuur van mijn hart met veertien graden en groeiden er spontaan grijze krullende oudemannenharen uit m’n voorhoofd. Plotseling begon het buiten batterijvloeistof te regenen, vielen de duiven dood uit de lucht en sloeg in het café om de hoek het bier dood.

Ik weet eventjes niet wat ik er mee moet, behalve dat ik in de foetushouding ga liggen janken onder een lauwwarme douche.

Zullen we gewoon met z’n allen meedoen aan een nieuw evenement? Voor de komende 50 jaar…

De Rest Van Je Leven Niet Zo Raar Doen Challenge op Facebook.

Oke, bedankt.


Ja, beste wijsneus, ook ik heb resultaten bereikt in 4 weken en anderen geholpen in een maand. En ook brood afgeraden. En zuivel afgezworen. En een juicer gekocht. En tarwegras gedronken. En een boek over superfoods gekocht.

Gelukkig groei je daar overheen en kun je met dat laatste prima een haardvuur aansteken.


Oja, ik heb vandaag een video opgenomen waarin ik met een andere dude make-up bespreek.

Groei ik ook wel overheen.

 

Hey ik heb ook een Podcast

6 Comments De rest van je leven niet zo raar doen challenge

 1. Talitha

  Hee Jelmer!

  Ik heb je site behoorlijk doorspit en je hebt m’n ogen geopend! (Tot de laatste pagina serieus)
  Ik moest trouwens behoorlijk wat lachen, je schrijft hilarisch.

  Ik was een beetje de weg kwijt door alle overload aan informatie over gezond eten, afvallen en bla bla. Nu heb ik jouw site, die van Fannetiek en Guy Droog ontdekt en heb de weg weer een beetje gevonden. Calorieën tellen is dus wel belangrijk, thanks voor alle duidelijke informatie. En ja ik heb nu ook myfitnesspal en ik kom er achter dat ik ‘gezonde’ producten at maar gewoon te veel. Dus inderdaad lekker veel havermout, bananenbrood, sapjes en dingen. Allemaal prima maar ik had geen idee hoeveel ik at.
  Nu hou ik alles bij om m’n doelen te bereiken en ik wil je even bedanken voor al je hilarische en duidelijke stukken.
  Ik voel me aangesproken bij ‘havermouttrutje’ maar ik vind het hilarisch en eigenlijk heb je gewoon gelijk. Haha!

 2. Madeline | My Fitter Life

  Hahaha, heel eens. Maaaaaaar, ik was zo trots dat ik de squat challenge heb gedaan! Wel gecombineerd met 3x per week hardlopen, en gewoon sporten, en eten en normaal doen (of nouja, mijn versie daar van). En zonder de illusie dat ik magisch zou veranderen, of dat ik na 30 dagen kon stoppen. Maar goed, ik zie wel resultaat. En ik heb dan weer nooit tarwegras gekocht 😉

 3. Jelmer

  Ha Talitha, thanks voor je reactie. Je moet ons niet te serieus nemen hoor, vooral Anne en Guy niet 😉

 4. Pingback: Sunday sites: poezenplaatjes en nutella-pizza. | Whatever is good for the soul; do that.com

 5. Pingback: ♥ MEET: Jelmer de Boer | Runninglau - Personal health & lifestyle blog

Comments are closed.