Dear Nicole Arbour

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Ik weet niet meer wat ze gezegd heeft, want Youtube heeft haar kanaal gedeactiveerd (Edit: je kunt de video hier nog zien). Nicole Arbour maakte de ‘Dear Fat People’ video en velen vonden ’t leuk.

Ik niet.

Überhaupt kan ik al bijna nooit lachen om vrouwelijke cabaretiers, maar dat zegt alleen wat over mij en is compleet irrelevant. En ik ga straks een punt maken over generaliseren, dus wat je net las kun je beter vergeten.

Het is bijzonder onverstandig om dikke mensen ruim 6 minuten lang ’dikke mensen’ te noemen. Dat weten ze zelf ook wel. Dat is niet belangrijk en ook nogal zwartwit. En generaliserend. En het lost geen probleem op. Het is niet eens symptoombestrijding. Het is symptoombenoeming.

Dat is dus hetzelfde als die tante die op weg naar een familieweekend vanaf de achterbank van een slecht georganiseerde carpoolconstructie objecten in de omgeving benoemt.

He kijk, allemaal koeien.

Amersfoort.

Het begint te regenen.

Ja dat zie ik ook wel. Onbelangrijke non-toevoeging aan de wereld.

Zo’n video waarin dikke mensen belachelijk worden gemaakt helpt voor geen meter. Ja, misschien voor het in beweging brengen van mensen die zo nodig hun mening daarover moeten ventileren.

Guilty.

Nee, laten we gewoon doorgaan met het benoemen van feitelijke informatie die voor niet iedereen zichtbaar is. Dat er zoiets is als de energiebalans en dat dat een vrij simpel regeltje is wat kan helpen om te realiseren hoe gewichtsregulering werkt.

Ik denk dat dat verstandiger is. En James Fell denkt het ook, dus dan heb ik gelijk.

We kunnen ook best afspreken dat het voor de één wat moeilijker is om af te slanken dan voor de ander, maar laten we dan ook afspreken dat dat niets te maken heeft met natuurwetten die opeens niet gelden voor een select groepje mensen met pech.

Er is niemand die ‘kan eten wat ze wil’. Tenzij ze natuurlijk precies wil eten wat haar doel het meest efficiënt en effectief bedient. Kleine kans dat er zulke mensen zijn. Ik wil de hele dag in een bad van karamel me volstoppen met Oreo’s, Cookie Dough ijs, Wokkels met mayonaise en Spaanse fuetworsten, dus ik kan me voorstellen dat de rest van de wereld dat ook wil.

Ik ben nog steeds van mening dat niet M&M’s maar een informatietekort samen met de afwezigheid van de figuurlijke ruggengraat zorgt voor overgewicht. Dezelfde combinatie van factoren die zorgt voor aankopen bij de Xenos, waterfietsen tijdens een date en, in veel gevallen, oorlogen.

Dus wat je mag noteren in je notitieboekje na het lezen van dit stukje:

Het benoemen van feiten is alleen verstandig als ze voor je toehoorders onzichtbaar zijn. Dus als de informatie nieuw voor ze is.

Dus, in dat geval:

Maik de Boer is mijn nicht.


Disclaimers

 • Intens debiel van Youtube om haar account te blokkeren;
 • Ik begrijp dat mensen de video wél grappig vinden;
 • Mijn mening is hooguit net zo relevant als die van haar;
 • De manier waarop zij ‘about’ zegt. Haha;
 • ‘The gay card is covered in glitter’ vind ik leuk;
 • Volgens mij wilde zij helemaal niet de wereld beter maken;
 • Negeer maar wat ik heb geschreven;
 • Ik weet ook niet wat mijn punt precies is;
 • Maik de Boer is helemaal niet mijn nicht;
 • Dat was een grapje, maar wel één van mijn beste grapjes ooit;
 • Vind ik zelf, althans;

tl;dr

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. Mét een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,—

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek