Dit is geen recept

Dingen bij elkaar gooien

De geinigste recepten die online staan, zijn die waarbij je alleen ingrediënten bij elkaar moet gooien en dan moet opeten. Verder niets. Bijvoorbeeld de boterham met gebakken ei op allerhande.nl of het broodje pindakaas bij deze idioot op z’n website. Dat zijn geen recepten, dat is minachting van je publiek. En een manier om de wereld dommer te maken. Als je instructies nodig hebt om je brood te smeren, zou ik je willen adviseren om sterilisatie te overwegen.

Alles voor een betere wereld.

Dit recept is er ook zo één. Drie ingrediënten die je bij elkaar doet, roert en dan opeet. Een kind kan de was doen.

Maar ik wil iets toelichten.

Namelijk over zuivel. De grote boze zuivelmagnaten zitten namelijk niet te slapen. Die luisteren heus wel naar mij. Als ik vraag om zuivelproducten met weinig vet en veel eiwitten, dan bestaan ze even later. Zo werkt de wereld blijkbaar. Hangop bij de Yoghurt Barn, magere kwark everywhere en Optimel Griekse Stijl bij uw lokale supermarkt. Het heet geen Griekse yoghurt want Griekse yoghurt is een soort met veel vet en weinig eiwitten. Echt een waardeloos product waar helemaal niemand wat aan heeft. Lees dit nog een keer: Griekse yoghurt is een waardeloos product. Niet voor een keer (want: smaakvol) maar wel om aan je favorietenlijstje toe te voegen. Weg ermee.

Iets waar op Griekse stijl op staat is awesome maar, en lees even op de verpakking, alleen als het vet er uit is gehaald en er (dus) relatief veel eiwitten in zitten. Zoals bij die Optimel dus, maar tegenwoordig ook bij andere merken. Zoetstoffen zijn mijn vriend. En er zijn nu ook gewoon yoghurtjes die gewoon veel eiwitten bevatten. Waarom het dan geen kwark heet, weet ik niet.

Verder wil ik even mijn licht laten schijnen op eiwitpoeder. Of whey. Of protein blend. Geef het een naam. Oók een gemakkelijke manier om je eiwitinname te verhogen. Niet alleen met water in een shake, maar ook gewoon door al je eiwitrijke kwark.

[quote align=”” name=”Mensen die eiwitbronnen combineren”]C-c-c-c-combo breaker![/quote]

En verder kun je het natuurlijk ook gewoon in een vezelrijke kwarktaart gooien.

Dan zijn er de bosbessen van de Dirk van den Broek. Ik weet niet waarom, maar deze bosbessen bevatten 7 gram vezels per 100 gram. Niet te verwarren met het marginale doosjes blauwe bessen bij andere supermarkten. Bijna hetzelfde product, minder vezels.

Goed, die drie producten gooi je dus bij elkaar en eet je op. Het resultaat: veel smaak, veel eiwitten, veel vezels, weinig calorieën. En het heeft de kleur van een Milkaverpakking.

Kijk maar even wat je er mee doet.

Ingrediënten

Bereiding

  • Doe alles bij elkaar, roer en eet. Je zou de bosbessen eerst nog kunnen laten ontdooien. Hoeft niet.

Voedingswaarde

  • 306 kcal
  • 23 gram koolhydraten
  • 2 gram vet
  • 42 gram eiwitten
  • 18 gram vezels

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu


Comments (2)

  1. Hoe weten we zeker dat er écht een verschil in de vezelhoeveelheid zit tussen de verschillende pakken blauwe bessen en dat het niet bij de een of de andere supermarkt verkeerd/anders gemeten is? Grote kans dat de herkomst van de bessen uiteindelijk hetzelfde is toch?

  2. Ik vermoed het verschil in soort. Blauwe versus bosbessen. Maar dat weet ik niet zeker.

Comments are closed.