Dr. Oreotker Rolopizza met Nutella en Witte Chocolade

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Ik ben geen Nutella. Ik kan het niet iedereen naar de zin maken. Maar met dit recept ga ik toch een poging wagen.

Die dekselse Jenny (aka Healthyfans, what’s in a name?) stond 34 keer voor mijn deur te smeken of ik met haar een chocoladetaart wilde maken. De eerste 33 keer wimpelde ik haar af (ik had wel wat beters te doen), maar de aanhouder won in dit geval, dus sprong ik bij haar in de zijspan en we scheurden naar de Dirk van den Broek. Om vervolgens, na beteuterd te zijn over het pizzabodemaanbod, de trip te vervolgen richting onze vriend Albert Heijn.

Daar was het trouwens ook, zoals je weet, een chocoladewalhalla. Ik kan niet ontkennen dat we als een getrouwd stel ruzie hebben staan maken over de ingrediënten, maar ik kan je ook vertellen dat we tot een overeenkomst zijn gekomen die ons beiden schikte. Maar wel met een beteuterd hoofd.

Rolo, White Choc Oreo, Nutella en witte chocolade. Op een pizzabodem.

*High five*

Stop nou maar met je stomme introverhaal Jelmer. Laat die pizza zien.Ongeduldige mensen

Akkoord. Here it goes:

Dr. Oreotker Rolopizza met Nutella en Witte Chocolade

Dr. Oreotker Rolopizza met Nutella en Witte Chocolade

Ingrediënten

 • 1 pizzabodem (zonder saus jonge)
 • Vét veel Nutella (4 eetlepels)
 • Een doos van 12 stuks White Choc Oreo
 • 3 rollen Rolo
 • 100 gram witte chocolade

Bereiding

 • Laat Jenny de oven voorverwarmen
 • Laat Jenny een bakplaat bekleden met bakpapier
 • Laat Jenny het deeg dun uitrollen
 • Laat Jenny de pizzabodem iets minder lang bakken dan op de verpakking staat
 • Laat Jenny de witte chocolade au bain-marie smelten
 • Laat Jenny de Oreo’s in kwartjes breken
 • Laat Jenny de Nutella op de pizzabodem smeren
 • Laat Jenny de Oreo over de Nutella verdelen
 • Laat Jenny de witte chocolade over de pizza draperen
 • Laat Jenny de Rolo over de pizza verdelen
 • Geef Jenny een duw en eet de pizza op

Dus het is niets anders dan chocolade op een pizzabodem leggen?

Juist!

Voedingswaarde

 • 3883 kcal
 • 475 gram koolhydraten
 • 184 gram vet
 • 41 gram eiwit

Oja, deze pizza is geen vervanger van een gevarieerd dieet.

Doei.

Dr. Oreotker Rolopizza met Nutella en Witte Chocolade

Dr. Oreotker Rolopizza met Nutella en Witte Chocolade


Thanks Ozgur voor de inspiratie

Thanks Fannetiek voor de naam

Thuisblijven is duurder

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek