Een stukje over een stokje

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Eén van de grootste vragen die op dit moment in de wereld spelen is waarom er een beige stokje bij een pakje dadels zit. Dat stokje dat je na het openen van je pakje dadels wegtieft en niet meer over nadenkt. Omdat het zo nutteloos is.

Er móét iemand op de wereld zijn geweest die het leuk vindt om mensen op het verkeerde been te zetten. Want ik kan maar niet bedenken waar dat stokje voor dient.

Het nare stuk plastic.

Het nare stuk plastic. Foto: AH.

Zou het beige dadelstokje een verwijzing zijn naar het takje waar de dadels aan groeien? De aanwijzingen zijn er. Het beige dadelstokje is nooit helemaal rond of vierkant, maar wat gebobbeld en ongelijk. Bijna natuurlijk. Maar waarom zou je een beige dadelstokje meeleveren om te laten zien dat dadels aan een takje groeien? Melk wordt immers ook niet in een leren pak verkocht. Of met een plak rosbief.

Zou het beige dadelstokje een hulpmiddel zijn om dadels zonder plakkerige vingers te eten? De aanwijzingen zijn er. Het beige dadelstokje heeft een gevorkt einde, waarmee een dadel prima kan worden gespiest en naar de mond gebracht kan worden. Vervolgens zit je nog wel met een oneetbare pit in je mond. Die je dus moet uitspugen (ieuw!) of uit je mond moet nemen, waardoor je  weer plakkerige vingers krijgt. En waardoor het beige dadelstokje zijn nut verliest.

Of zou het beige dadelstokje een hulpmiddel zijn om de pit uit de dadel te krijgen? De aanwijzingen zijn er. Maar zo’n pit krijg je er ook wel zonder beige dadelstokje uit. En waarom zou het beige dadelstokje dan een gevorkt einde hebben en in een gebobbelde vorm gemaakt zijn?

Nee, dat beige dadelstokje is dus precies gemaakt om mij jou en mij op het verkeerde been te zetten. Zodat we er met zijn allen over gaan nadenken en over gaan praten en schrijven.

Ergens op de wereld loopt een kwade genus in zijn knuistje te lachen omdat hij de hele wereld fopt met zijn beige dadelstokje.


En nu hoop ik niet dat je de echte reden hieronder in één zin aan me uitlegt.

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. Mét een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,—

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek