Zoals je misschien weet werk ik bij Changing Life en een beetje afhankelijk van wanneer je het vraagt (en hoe uitgebreid m’n antwoord is) ben ik daar product developer, brand manager, innovation consultant (lol), schrijver of uitvinder. Maar in alle gevallen probeer ik zo goed mogelijk te vertellen en verbeteren waar we goed in zijn: namelijk het verbeteren van de levens van mensen.

Eén van de belangrijkste producten van Changing Life is Personal Body Plan en dat is een online coachingtool die de pijlers gedrag, voeding, training en herstel combineert met online coaching om zo langetermijn gedragsveranderingen te bewerkstelligen. Dat werkt wel aardig (doe het zelf ook), en zo zijn er al duizenden mensen die op deze manier in een shape komen waar ze aardig tevreden over zijn.

We practicen ook wat we preachen want op de homepage van Personal Body Plan zie je (vlnr) de Operations Manager, de Customer Care Manager, een Finance Associate, een Personal Body Trainer (en Coach), de DoorMeal Manager, de HR Manager en nog een Personal Body Trainer (en Coach).

vlnr: collega's

vlnr: collega’s

Ik geloof heel erg in Personal Body Plan. En dat is ook precies de reden waarom ik er werk en er aan bijdraag. Maar ik geloof evengoed in het feit dat DoorMeal je beste bezorgmaaltijden zijn en dat de DoorMeal Box de énige echte maaltijdbox is (in tegenstelling tot boodschappenboxen die zichzelf maaltijdboxen noemen), dat de Changing Life Hub de beste gym is (gratis voor Personal Body Plan members en niet toegankelijk voor niet-Personal Body Plan members) omdat je er de beste oefeningen kunt doen om je doel te behalen maar vooral omdat de trainers je áltijd kunnen helpen (omdat het eerder genoemde Personal Body Plan verplicht is).

En oja, ik geloof in FRVR want er zitten ritsen in de broekzakken.

Al met al ben ik beste tevreden met m’n werk en dat komt vooral door Daniel Pink. In zijn boek Drive heeft hij het namelijk over drie onderdelen die zorgen voor optimale motivatie: mastery (ergens goed in worden), purpose (aan iets zinvol bijdragen) en autonomy (het doen op je eigen manier). Dat zijn precies de drie onderdelen die m’n werk zo mooi maken en sterker nog: die er voor zorgen dat we die producten (Personal Body Plan, DoorMeal, Changing Life Hub, FRVR) aan de wereld willen laten zien.

Het zijn ook precies de drie aspecten die m’n leven buiten dit werk (dat er nauwelijks los van te zien is) zinvol maakt.

Maar om nou te stellen dat deze drie uit een boekje van Daniel Pink gekopieerde onderdelen van motivatie er voor zorgen dat ik zo awesome ben als ik ben, is natuurlijk onzin. Daar is nog meer voor nodig.

En gelukkig heb ik daarover samen met Tom Barten een e-book geschreven dat EPIC heet. En EPIC is heel toevallig een acroniem van Ego, Personen, Idealen en Consistentie.

Die vier onderdelen zorgen ervoor dat ik beter word in wat ik doe en dat ik mijn doelen behaal. Of dat nu een sixpack is terwijl ik taart eet, of m’n Nederlandse werk in de zon in Zanzibar doen, dat maakt niet uit. Het begint bij mezelf: wat wil ik? Dan creëer ik m’n omgeving: wie gaan me helpen en vooral wie niet? Dan zoek ik naar de ideale manier: hoe ga ik m’n doel zo efficiënt mogelijk bereiken (met de kennis die ik nu heb)? Vervolgens ga ik dat dus consistent doen: hoe maak ik hier een gewoonte van? En ja: dat cirkeltje blijf ik dus doorlopen. Want zodra ik iets doe, vraag ik me weer af of ik het nog steeds wil doen.

Nouja, download het e-book dan maar. Daar lees je alles in.

Je kunt ook nog vakanties en bluetooth headsets winnen als je meedoet aan de actie van Personal Body Plan: