Er is bij me ingebrokenDit artikel is een samenwerking met mijn vrienden van HAK maar dat had je vast al door

Er werd laatst bij me ingebroken en dat was natuurlijk wel even spannend. Niet omdat ik de inbreker niet verwachtte (het werd allemaal mooi geregisseerd) en ook niet omdat m’n huis overhoop werd gehaald (ik filmde bij m’n zwager) maar vooral omdat de inbreker een norse (en forse) Rotterdamse tv-kok was die even bonen erbij kwam doen.

Ik stond, zoals ik natuurlijk zo vaak doe, op een doordeweekse middag in een keuken van iemand anders lekker een kookvideo te maken van een vegetarische pizza toen de bel ging. Daar stond Herman den Blijker met achter zich een cameraman en zo’n dude met een microfoon op een hengel. Of hij even mocht helpen met die pizza. Dat was natuurlijk prima want anders kon je bovenstaande video niet zien.

Zou trouwens ook wel een mooie video zijn geworden als ik de deur weer dicht had gesmeten en verder was gegaan. Maar zo stoer ben ik nog niet.

Maar goed, Herman en ik hadden het bijzonder gezellig. Hij vertelde over de nieuwe stazakken van HAK met daarin kikkererwten die je dus bijzonder goed zonder af te gieten door de tomatensaus in je pizza kunt roeren. Smaakvol en met een bite. Vond ik een bijzonder plan.

Hij zou iets met koken moeten doen.

Herman leerde me ook avocado bakken en ik gaf hem voedingsadvies. En vervolgens werd ik nog even verleid om ambassadeur van HAK te worden. Daar had ik natuurlijk al even mee geoefend (je herinnert je de geHAKtbal natuurlijk nog wel) dus dat kwam prima uit.

Binnenkort komen er dus kikkererwten op je beeldscherm.

Ben je vast net zo blij mee als ik.

Ingrediënten

 • Een pizzabodem, maar dan de helft
 • Tomatensaus
 • HAK kikkererwten in stazak
 • Avocado
 • Rucola
 • Maïs
 • Knoflook
 • Peper
 • Zout
 • Olijfolie

Bereiding

 • Hak de HAK kikkererwten fijn en doe ze met een fijngehakt teentje knoflook in wat tomatensaus
 • Snijd de avocado in reepjes en bak ze in wat olijfolie met peper en zout
 • Besmeer de pizzabodem met de tomatensaus
 • Oja, verwarm de oven voor op 200 graden
 • Beleg de pizza met avocado
 • Bestrooi de pizza met maïs
 • Doe de pizza ongeveer 10 minuten in de oven
 • Neem de pizza uit de oven en doe er wat rucola op
 • Snijd in gezellige driehoeken en eet smakelijk
 • Lekker met een glas water

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu