Fuck je dieet

Eet Hamburgers Krijg Een Sixpack

Gister werd ik getwittershamed omdat ik weer totaal niet tactisch m’n mening over diëten (en de daarbij behorende beperkingen) deelde.

Plots was ik hatende fitboy die een diëter uitlachte.

Ja. Dat leek misschien zo. Maar dat bedoelde ik helemaal niet.

Ik vind dat iedereen lekker moet doen wat ‘ie zelf wil. Diëten of niet. Maar los daarvan vind ik diëten wel heel debiel. Ik hoop dat de wereld dat ooit gaat begrijpen. Net zo graag hoop ik dat de wereld gaat begrijpen dat hutspot een gerecht van niets is. Maar als je dat wilt eten, moet je dat lekker zelf weten.

Dat Jelmershamen had dan ook niet per se gehoeven. Hoewel je dat natuurlijk ook helemaal zelf moet weten. Gelukkig heb ik een blog waar ik iets meer dan 140 tekens kan gebruiken en zo uit kan leggen wat ik bedoel.

Diëten zijn dom en dingen wel en niet mogen van dat dieet ook.

De persoon in kwestie is niet uniek. Het is gewoon iemand die graag wil werken aan haar lichaam en in dit geval is dat afvallen. Dat is helemaal prima. Moet je zelf weten als je dat wil doen. En je moet het ook helemaal zelf weten als je het niet moet doen.

Maar als je dan een manier kiest, waarvan ik vermoed dat het niet de juiste manier is, dan kom ik in actie. Want ik zie mezelf dan weer als hoeder van fatsoenlijk voedselgedrag en/of the Batman in Diet City.

Als je een dieet volgt waarin je hamburgers, glimmend van het vet, op slablaadjes (in plaats van hamburgerbroodjes) mág eten, dan is dat anekdotisch bewijs van een raar dieet. En ook precies de reden waarom dat dieet waarschijnlijk niet gaat slagen. En ook precies een goed voorbeeld van een dieet: een setje regels met goede en foute producten. In plaats van een langetermijnvisie op je voedselgedrag.

En laat ik voordat het Twittershamen weer kan gaan beginnen nogmaals duidelijk maken dat iedereen het allemaal lekker zelf moet weten, maar dat ik hamburgerbroodjevrije diëten debiel vind.

Maar ik kan het mis hebben.

In alle gevallen waarin iemand iets zegt te mógen van zijn/haar dieet, zal ik tot in den treure op dezelfde manier blijven reageren.

Alle diëten waarin zwartwit wordt geoordeeld over producten en productgroepen (in plaats van een vrijblijvend advies over voedselkeuze) zijn verkeerd.

Je dieet bepaalt niet wat je eet, maar jij bepaalt hoe je eet. Dat is een essentieel verschil.

Nouja, ik kan er wel uren over door blijven gaan maar in m’n boek staat precies hoe ik er over denk en het is nog steeds op voorraad dus kijk gerust even op bol.com.

Het heet trouwens niet voor niets Eet Taart Krijg Een Sixpack.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu