Geen powervrouwen

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Omdat ik balls deep in de havermouttrutjesscene zit, zie ik regelmatig de term powervrouw voorbijkomen. Ik word daar tamelijk onvruchtbaar van. Mag u best weten.

Powervrouwen zijn vrouwen die heel goed een spinaziesapje kunnen drinken, daarom in een strakke (tegenwoordig Jogha) fitnessbroek passen en Instagramfoto’s posten van hun kickboksworkout.

#powervrouw #girlboss #slappekous

Nee, die emancipatie gaat niet echt lekker als je dit soort termen moet gebruiken. En zeker niet vanwege bovengenoemde redenen. Wel eens een #powerman gezien?

Klinkt echt super slecht.

Maar goed, dat neemt niet weg dat er toffe vrouwen zijn die stoere dingen doen. Ik heb een extreem kort lijstje van 3 vrouwen voor u.

Komt op hetzelfde neer, maar dan zonder term #powervrouw.


Jenny says: Ga eens trainen, slappe zak

Jenny says: Ga eens trainen, slappe zak

Jenny Alvares van Nee

Jenny Alvares van Nee (dat laatste woord van haar naam spreek je uit zoals de man op 1:05 in deze video) is harder aan het trainen dan jij. En jij en jij en jij.

Over 2 weken heeft ze een fotoshoot voor een heel belangrijk geheim iets. En daar moet je je voor voorbereiden als een baas. Nee, niet als vrouwbaas, maar als baas. En dat doet Jenny. Samen met Paul Bosma, Tom Barten en Personal Body Plan.

Powervrouw? Nee, gewoon doelgericht. En awesome.

Foto credit: Raisa Zwart


#sexyselfie

#sexyselfie

Francien Regelink

Van hardlopen word ik ook onvruchtbaar en van challenges des te meer, maar voor Francien maak ik een uitzondering. Francien is namelijk vanuit Kaapstad alle luie diepgevroren Nederlandse hardloopmensjes in beweging aan het zetten met #docember. Ik ben blij dat na #movember vrouwen niet werkelijk #doosember zijn gaan doen, dus dit is een fijn alternatief.

Al 700+ mensen hebben plechtig beloofd om tenminste 70km hard te lopen in december en dus een klein beetje actiever te zijn dan alle bankaardappelen en pepernotenproppers. Komt door Francien.

Powervrouw? Nee, gewoon knap. Met een vleugje ADHD.


Fannetiek, winning Flex Fridays since forever.

Fannetiek, winning Flex Fridays since forever.

Anne Haakmeester

Anne is sterker dan jij. Hahaha. En Anne gaat zondag aanstaande tijdens de Flexcup een goede gooi naar de prijzen doen (niet letterlijk).

Ik volg F(anne)tiek al een jaar en toen jij je goede voornemens nog aan het uitstellen was, was zij al in training voor deze wedstrijd. Is natuurlijk ook logisch dat je zo awesome bent als je bij #teamdroog zit.

Powervrouw? Nee, gewoon gedisciplineerd. En sterker dan jij.


Vergeet ik nog iemand? Raounak en Annemerel die de Marathon van New York liepen (en knetterrrrr gek (lees: awesome) zijn)? Die Chickslovefoodtrutjes met hun bestsellende kookboek? Hannah, die dit fysiek heeft en gaat rocken met DoorMeal?

Roept u maar… Als het maar zonder #powervrouw is.

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek