GeHAKtbal 2.0

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag



Ik hou van gemak en lekker eten, maar ik kan me dan ook goed voorstellen dat er weinig mensen zijn die houden van gedoe en niet zo lekker eten.

Ik hou ook van gehaktballen, groente en kikkererwten als maaltijd, maar ik heb natuurlijk helemaal geen tijd om drie pannen op het vuur te zetten en die drie pannen te micromanagen.

Nee, je kunt beter alles combineren in 1 gerecht. Een mega geHAKtbal met die eiwitrijk, vezelrijk en smaakvol is. En dan in een currysaus met extra kikkererwten. Gewoon omdat het kan. Maar vooral omdat het lekker en gemakkelijk is.

Daar gaan we.

IngrediΓ«nten (voor 2 geHAKtballen)

  • 1 zak HAK kikkererwten in stazak
  • 300 gram kipgehakt
  • 100 gram gesneden ui
  • 200 gram bloemkool
  • 1 ei
  • paneermeel
  • tikka massala saus
  • 1 el kerriepoeder
  • olijfolie
  • peper en zout
  • koriander

Bereiding

  • Doe de helft van de zak kikkererwten in een blender
  • Voeg het ei, twee eetlepels tikka massala saus, kerriepoeder, peper en zout en 100 gram ui toe
  • Meng het tot een glad mengsel en voeg de bloemkool in kleine roosjes toe
  • Meng goed door en voeg nog een paar eetlepels paneermeel toe
  • Doe het mengsel met het kipgehakt in een beslagkom en maak er twee gehaktballen van
  • Strooi flink wat paneermeel in een bord en rol de ballen door de paneermeel
  • Doe wat olijfolie in een pan en bak de geHAKtballen goudbruin
  • Verwarm intussen de oven voor op 160 graden
  • Vul een ovenschaal met de rest van de tikka massala saus en de kikkerkerwten en leg daar de geHAKtballen op
  • Doe de geHAKtballen nog 30 minuten in de oven
  • Serveer op een bord met lekker veel koriander
  • Of zonder koriander, als je dat niet lekker vindt
  • Eet smakelijk!

Oja, heb je m’n video met Herman den Blijker al gezien? Ik wel.

geHAKtbal 2

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek