Een aantal weken geleden spamde ik m’n Instagram vol met foto’s van Over Smaak Valt Te Twisten. Dat had een reden. Namelijk mijn liefde voor Rudolph en Irene maar ook omdat je met team Jelmer de Boer kon strijden in de HelloFresh blogbattle.

Een battle tegen die gekke Leonie en haar team van Gewoon Wat Een Studentje ’s Avonds eet.

Je kon je opgeven en dan een gerecht van HelloFresh maken en posten en degene met de meeste likes won.

En NATUURLIJK heeft team Jelmer de Boer gewonnen. Weliswaar had het team van Leonie in totaal meer stemmen, maar de foto met de meeste likes zat in team Jelmer de Boer.

Wij gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Dat snap je.

Kijk maar:

Dat winnen begint trouwens wel saai te worden.

Oja je kunt nu je eerste twee HelloFresh boxen met €10 korting via deze link bestellen en de code JELMERDB2X10 gebruiken en dan krijg je ook een waterinfuser maar ik weet niet wat dat is.

En dit zijn de voorwaarden:

  • Bij bestelling van een Original- Veggie- of Familybox krijg je op de eerste 2 boxen €10,- korting per box. Deze actie is niet te combineren met andere aanbiedingen. HelloFresh biedt een flexibel lidmaatschap. Er geldt geen minimaal af te nemen hoeveelheid boxen. Opzeggen, pauzeren en maaltijden kiezen kun je wekelijks doen tot woensdag 23:59 uur via jouw online account, app of de klantenservice.
  • Als je een lidmaatschap bij ons afsluit, heb je 14 dagen bedenktijd om het lidmaatschap te herroepen. Deze bedenktijd gaat lopen vanaf ontvangst van de eerste HelloFresh Box. Voor meer informatie over het herroepingsrecht verwijzen wij je naar de algemene voorwaarden op hellofresh.nl.

Wil je nou het recept zelf maken? Check dan even het recept hier onder.

Ingrediënten

  • Entrecôte
  • Gamba’s
  • Bloemkool
  • Venkel
  • Knoflook
  • Eigenheimer aardappelen
  • Sinaasappel
  • Kookroom

Bereidingswijze

1. Haal de entrecôte uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd of pers de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook, gamba’s, de helft van de olijfolie, peper en zout en laat marineren tot gebruik. Snijd de peterselie fijn.

2. Schil of was de aardappelen (xx) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.

3. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool in 8 -10 minuten gaar en laat uitstomen.

4. Snijd ondertussen de venkel in kwarten, bewaar het venkelhaar, verwijder de harde kern en snijd dwars in dunne repen. Pers de sinaasappel uit. Verhit in een koekenpan de resterende olijfolie en bak de venkel 6-8 minuten op middelhoog vuur. Blus af met het sinaasappelsap en breng op smaak met peper en zout.

5. Schep de bloemkool uit de pan, doe in de hoge kom van de staafmixer. Voeg de kookroom toe aan de bloemkool en pureer tot een gladde puree. Stamp de aardappelen tot een fijne puree met de helft van de boter. Meng de bloemkoolpuree door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.

6. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gamba’s met de marinade 1-2 minuten, tot ze mooi roze zijn. Haal de gamba’s uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Maak de koekenpan schoon met een stukje keukenpapier en verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan. Bak de entrecôte 1-2 minuten op middelhoog vuur, keer halverwege. Haal de entrecôte uit de pan en snijd in mooie dunne plakken (dit heet tranceren).

7. Verdeel de bloemkoolpuree en venkel over de borden. Leg de entrecôte en de gamba’s erop en breng op smaak met peper en zout. Garneer met het venkelhaar.

Oja deze wilde ik nog een keer laten zien:

Gewoon Hoe Een Studentje 's Avonds Verliest

Gewoon Hoe Een Studentje ‘s Avonds Verliest