Er is een reden dat je bijna nooit meer recepten op mijn website leest en dat is deze: een recept is meestal gewoon een lijstje van dingen die je bij elkaar moet gooien, even moet roeren, en dan is je gerecht klaar. En door het posten van dat soort recepten minacht ik m’n publiek. Vandaar.

Maar deze wil ik je niet onthouden. Het is een magische formule voor een voedzaam dieet. Of lunch of tussendoor, als je wilt.

Het is namelijk het recept voor proats. Oftewel proteïne-oats. Oftewel havermout met eiwitpoeder.

 

De snelste manier is 30 gram havermout met 200 ml water 2 minuten in de magnetron te doen, maar als je wilt dat je havermout niet overkookt, moet je die instant-havermoutzakjes van Quaker gebruiken. Dan borrelt je havermout wel, maar gewoon netjes binnen de lijntjes.

Zodra je havermout 2 minuten in de magnetron is geweest, neem je het er uit, voeg je nog 30 gram eiwitpoeder toe (of niet) en probeer niet te ruim te strooien met Quaker Complete – Krokante Havermout Muesli en voilá: je ontbijt is klaar.

Stop de tijd.

Proats.

Oja, om jullie he-le-maal te voorzien van de juiste tips heb ik ook een video gemaakt die snel online komt.

1 Comment Het beste ontbijt ooit

  1. Angelique

    Meer lol dan het opeten van Quaker* instant havermout met Quaker*complete (want laten we eerlijk zijn; behanglijm in een schaaltje): half uurtje laten staan na bereiding. Kneed het tot een balletje en je hebt een instant slashbal (of plafond decoratie in het geval van enthousiaste services).

    *= te vervangen door ieder ander goedkoop huismerk maar dat levert vast minder op 😉

Comments are closed.