Het slechtste idee ooit

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Laten we een keer 3000 kcal in één maaltijd doen!

Ik weet niet meer wie het had bedacht, maar het stond vandaag op de planning. De volledige (goed berekende) inname van een dag in één maaltijd, zo rond 17:00 uur. Met een goede hoeveelheid eiwitten (156gr), vetten (102gr), koolhydraten (329gr) én vezels (57gr). Niet vanwege intermittent fasting of een andere strategie. Nee, gewoon om te kijken wat er gebeurt.

Het was een bijzonder slecht idee. Ik heb meestal een vrij ver gevorderde eetlust bij het ontwaken. Om 7 uur was koffie het enige wat ik tot me kon nemen. Ja, een glas water erbij. Voor de variatie. Vervolgens: koffie. Daarna: koffie. En tussendoor nog wat water. Ja, ik verwende mezelf flink.

Hmmm parfum. Warme parfum.

Hmmm parfum. Warme parfum.

’s Middags besloot ik naar het Culy Food Festival te gaan. Altijd slim als je de hele dag aan het vasten bent. Ook daar: koffie, met daarna: thee (die overigens smaakte naar een fles parfum, waarvan akte).

En dan rond 16:00 uur boodschappen doen. Een hel. Ik wilde duizend-en-één dingen in m’n mandje gooien. En dat deed ik ook. Want die 3000 kcal moeten allemaal in één maaltijd: kwark, nog meer kwark, blauwe bessen, kiwi, banaan, bastognekoeken, suikerpinda’s, stroop, honing, rozijnen, slagroom, glutenvrije Eat Natural rommel. Oja, en eiwitrepen en eiwitpoeder. In een bizar grote mason jar. Want: hipster.

Had ik al verteld dat dit het slechtste idee ooit was?

De bereiding is een soort kruising tussen iets te vrouwelijke huppeltjes in de keuken en het metselen van een muurtje. Laagje voor laagje maar wel heel enthousiast. En als een vent, dus niet zo netjes. En dan slagroom er op (wel light natuurlijk). En stroop. Met karamelsmaak.

Mallotig idee

Mallotig idee

De eerste minuut eten is intens. Milka + Oreo + Stroop + Slagroom zitten in één hap. Er is niets beter. Maar zodra je dieper begint te graven, je maag begint te protesteren en die onmogelijk irritante blokjes eiwitreep tegen beginnen te staan, wordt het een opgave. Een wedstrijd. Tegen jezelf. Een wedstrijd die je, of je nu wint of verliest, sowieso verliest. Want je bent een intense botkneus.

Intermittent fasters heb ik nooit begrepen. Dat is je dus de hele dag kut voelen. Met uitzondering van een minuut of twee. De eerste paar happen. Daarna is het wel weer mooi geweest.

Of, in een grafiek:

Gemoedstoestand bij één maaltijd per dag.

Killed it. And me

Killed it. And me

Die ontzettende pot kwark kreeg ik op. Maar dat was doorzettingsvermogen van de bovenste plank. Dat had helemaal niets met normaal doen te maken. Een experiment wat goed is geslaagd. Het past. Net aan. En ik lag bijna knock-out en het kwam er bijna weer uit.

Op Instagram waren er genoeg benieuwd wat ik ging doen en waarom. Ik kan je nu dit vertellen: iets debiels om een onzinnige reden.

Don’t try this at home.

Thuisblijven is duurder

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel nu

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek