Gisteren vertelde ik je dat ik enorm veel suggesties voor blogposts kreeg en vandaag bespreek ik er weer één. Bianca (ze is anoniem gemaakt want ze heette eigenlijk Laura) vroeg aan mij hoe ik gedisciplineerd kan blijven. Hoe ik mezelf er toe kan blijven zetten om te gymmen en Milka Oreo repen slechts met mate tot me te nemen. Nét genoeg om wel tof te doen op Instagram, maar ook nét genoeg om toch er zo uit te zien dat niemand snapt hoe ik er zo uit zie als ik zoveel Milka Oreo eet.

Die vraag beantwoord ik graag. Immers: het gaat over de levende legende Jelmer de Boer en zijn malle fratsen.

Ik ga even van de positieve connotatie van discipline uit, en ik heb het niet over die zwerver die iedere dag nét wat meer drinkt. Dus het doorzettingsvermogen om goed te doen. Goed, in mijn geval op het gebied van dat dieet- en fitnessregime.

Hoe je zo gezond blijft.

Maar de discipline die ik kan opbrengen komt enkel voort uit angst.

Gerascofobie

Allereerst ben ik enorm bang om oud te worden. Ik wil zo langzaam mogelijk die dude worden die een witte baard zonder snor laat groeien en met een bruin hesje bij bouwplaatsen op zijn eigen schep gaat staan leunen en zich ‘er tegenaan bemoeien’. En daarom eet ik salades, kwark en drink ik veel water en ga ik naar gym en til ik gewichten op. Ik wil net als mijn pa lekker op mijn 57e handstanden in de voortuin kunnen doen en zelf mijn tuin kunnen bestraten met tegels van een vierkante meter per stuk.

Ja, ik ben bang om oud te worden. Het bestaat echt en het heet gerascofobie.

Cacofobie

Mijn tweede angst is een sociale angst. Als ik niet op z’n minst er naar streef om er uit te zien als David Beckham, dan maak ik geen kans bij the opposite sex. Bovendien vertelde Neil Strauss me dat vrouwen vallen op mannen die weten wat ze willen. En dus zie je mij al 10 jaar regelmatig in de gym en eet ik DoorMeals in plaats van een broodje beunhaas met extra onderkinsaus.

Ja, ik ben bang om lelijk te zijn.

Het bestaat echt en het heet cacofobie.

Althazagorafobie

En naast mijn angst om oud te worden en de angst om lelijk te zijn is er nog een belangrijke sociale drijfveer: ik ben internetfamous omdat ik stukjes schrijf. En dus spreken mensen mij aan op straat en willen ze met me op de foto. Dat vind ik leuk. En dus wil ik meer. Ik wil Justin Bieber zijn.

Success precedes happiness, but happiness also precedes succes.Jelmer de Boer, omdat jezelf quoten intens triest is

Ja, ik ben bang om niet gezien te worden.

Het bestaat echt en het heet Althazagorafobie.

FOMO

En m’n grootste angst: Als ik niet doorga met wat ik doe, mis ik alle toffe dingen. Ik heb niet vaak gesurfd, maar het is op die golf gaan staan en zorgen dat je blijft staan. Waarom zou je stoppen, in het water vallen, onder water komen, bovenkomen en kijken naar de rest die, tientallen meters verderop, nog wél op die golf surfen? Ik ben nog niet overal waar het leuk is, zoals Ron Simpson, maar ik streef er wel naar.

Ja, ik ben bang om er niet bij te zijn.

Het bestaat echt en het heet FoMO: Fear of Missing Out.

Wat je kunt noteren in je dagboek

Laat je leven leiden door angsten. Het is awesome.


Foto van die knappe baas hierboven is van Joyce Bongers.

1 Comment Hoe blijf je gedisciplineerd?

  1. Cinthia

    Jammer dat die mensen niks om zichzelf geven.
    Want als ze dat wel doen , gaan ze hulp zoeken om af te vallen Als ze het niet alleen kunnen.
    Want iedereen wil mooi en slank zijn en lekker kunnen eten en snoepen.
    Maar Door op de stoel of bed te blijven zitten en liggen wordt je niet slank.

Comments are closed.