Hoe je 3kg verliest in een week

Hoe je 3kg verliest in een week
Een waardeloze keuze.

Een waardeloze keuze.

Op een doordeweekse zondag toog ik naar de plaatselijke Jumbo om daar een lunch te scoren. Na een pittige training, nouja een training, had ik behoefte aan voedsel. Thuisgekomen met een bleekselderij, een komkommer, hummus, avocado, olijven en een blikje tonijn ging ik even terug naar wat er zojuist was gebeurd. What was I thinking? Wat was dit nou weer voor lunch? Ik had zin in worstenbroodjes, pizza, eiwitshakes en gefrituurde Snickers met mayo. Niet in groenvoer!

Ik besloot het beste er van te maken en toen ik eenmaal mijn bordje had gedecoreerd met mijn aankopen werd de onvermijdelijke Instagramfoto gemaakt. Want wat is een bord eten zonder dat de rest van de wereld weet dat je het eet? Precies!

Natuurlijk superveel likes. Het was dan ook een kek bordje eten.

Totdat er iemand reageerde met de vraag:

Wat moet ik doen om 3kg af te vallen in een week?

De dag die zoveel verrassingen kende werd opgeschrikt door de volgende verrassing. Say what? Hoe je 3kg moet afvallen in een week? Waarom post je dat onder een bord met eten? Natuurlijk had ik een razendsnelle en buitengewoon gewiekste comeback:

Amputeer je onderarm, dan typ je ook niet meer zo’n debiele vraag.

En weer een ontevreden volger ontvolgde geentroep op Instagram, alvorens nog even een afscheidsbrief te typen:

Wat ben jij een eikel.

Maar even serieus. In welke situatie moet je 3kg afvallen in een week? Wanneer je topsporter bent en je beoefent sport in een gewichtsklasse (bijvoorbeeld judo, gewichtheffen of kickdammen) dan kan ik me voorstellen dat je een tijdsperiode hebt waarin je op een zeker gewicht moet zijn. Als jij volgende week in de gewichtsklasse -83kg moet judoën en je weegt nu 86kg. Maar als dat het geval is, dan ben je ongetwijfeld bekend met de beste strategieën: zoveel mogelijk zweten en zo weinig mogelijk drinken.

In alle andere situaties kan ik me niet voorstellen dat je moet afvallen en al helemaal niet een zeker gewicht. Want, wat maakt het wie nou uit dat je geen 58 maar 55 kilogram weegt? Ziet iemand dat? Nee, wanneer je wilt afvallen doe dat dan met een vooraf bepaald strategisch plan. Ja echt, haalbare, meetbare en specifieke doelen. Wees daarvoor gemotiveerd. Intrinsiek.

Sowieso is het niet verstandig om een een specifiek aantal kilo’s af te willen vallen, ongeacht of dat spiermassa, vetmassa of vocht is. In dat geval was de amputatiesuggestie zo gek nog niet.


P.S. Die bewuste conversatie onder de Instagramfoto is verwijderd.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu