Hoe Jelmer de Boer z’n geld verdient

Meld je anders ff aan voor m鈥檔 (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Ik kreeg een mailtje van Loes met daarin wat vragen die ik vaker krijg. Daarom beantwoord ik ‘m hier even.

Reply to all kwadraat.

Beste Loes,

Bedankt voor je mail. Eigenlijk ben ik wel blij dat je niet weet wat mijn leven inhoudt. Ik pleur vrijwel m鈥檔 hele leven online, en t贸ch komt het kennelijk niet goed over. Dat is eigenlijk best mooi. Dan ben ik toch nog een beetje mysterieus.

Maar je mag het best weten hoor.

Mijn leven bestaat uit net als dat van iedereen uit iedere week 7 dagen met daarin 24 uur. Ik probeer van die 24 uur er 8 te slapen, maar ik moet eerlijk bekennen dat het leven soms te leuk is om daarvan 8 uur in te leveren om te slapen. Maar goed, die 8 uur is dan weer een langetermijninvestering voor m鈥檔 gezondheid (wat dat ook mag betekenen) en een kortetermijninvestering op mijn dagelijkse presteren.

En m鈥檔 humeur. En daarmee andermans levensvreugde, de bedrijfscultuur en wereldvrede. Dat is n茅t even wat meer waard dan m鈥檔 eigen levensgenot. Wellicht.

Na 8 uur slapen blijven er 16 uur per dag over. Of 112 uur per week. Van die 112 uur ben ik er 20聽Business Development & Innovation Consultant聽bij Changing Life. Dat houdt in dat als ik ooit in die hoedanigheid word ge茂nterviewd m’n functietitel niet in beeld past en dat ik verder me inzet聽voor het verbeteren en uitdragen van聽de kwaliteit van onze producten (voor een groot deel de visie van het product Personal Body Plan, dat je wellicht kent) en de manier waarop we het overbrengen (bijvoorbeeld websites en apps maar ook in tekst en beeld). Dat doe ik samen met聽onder andere uit nutritionisten, trainingsspecialisten, content creators, een project manager, een product owner en Bob.

Bij Changing Life probeer ik聽nieuwe dingen te bedenken. Bijvoorbeeld een trainingsrobot (de zogenaamde Robot Stols), een Personal Body Plant om je botanische driften te kunnen botvieren聽en DoorMeal Drone Delivery (triple D).

Maar misschien zijn dit geen echte voorbeelden.

Ik heb dus net als iedereen gewoon werk. Met een bureau en collega’s en een suffe radiozender die in m’n oor tettert en een keuken die we samen niet netjes houden.

De gym is IN m鈥檔 werk, dus dat scheelt weer een slok op een borrel. Als ik je beloof dat ik ten minste 4 keer per week train, dan is dat een maximale tijdsinvestering van 1,5 uur per dag, oftewel zes uur per week. En mocht het zo zijn dat ik niet die 4 keer per week train, dan heb聽ik nog wat tijd over.

Boodschappen doe ik nauwelijks, want ik eet vrijwel altijd DoorMeals op m鈥檔 werk, behalve als ik niet op m鈥檔 werk ben maar dan bestel ik meestal wat. Of is er iemand die iets voor me maakt. Dus aan eten ben ik vrij weinig tijd kwijt. Laten we er een uur per dag van maken. Gemiddeld.

En eten bereiden ronden we af naar beneden: 0 minuten per dag. Snel uitgerekend is dat 0 minuten per week.

Daarom maak ik ook bijna geen聽kookvideo鈥檚 meer.

Dus van die 80 uur die ik niet slaap of werk, gaan 6 trainingsuren af en 7 uren aan eten. En dan forens ik gemiddeld per dag twee keer een half uur en luister ik podcasts. Maar dat is voor dit artikel niet echt relevant.

Dus 80 min 6 min 7 min 7 is 60 uur.

In die 60 uur die ik over heb, ben ik een soort van online persoon. Dus dan zet ik ongeveer m鈥檔 hele leven online. Ik post Instagramfoto鈥檚 en verwijder ze weer als ik niet binnen 5 minuten meer dan 70 likes heb, ik schrijf blogspostjes en heb zo nu en dan zin om m’n politieke voorkeur uit te spreken.

En ik聽maak soms filmpjes als ik in het buitenland ben, maar ik edit ze zelden. Of minimaal.

En met dat online gebeuren verdien ik 贸贸k m鈥檔 geld. Dan staat er bijvoorbeeld een heel ongelukkige banner van Weight Watchers op m鈥檔 website terwijl ik bij Personal Body Plan werk. Voor iedere keer dat iemand die banner ziet, krijg ik een heel klein bedrag. En samen maken heel veel bezoeken een bijdrage zodat ik op den duur dat felbegeerde elektrische skateboard kan kopen.

Soms maak ik een video, bijvoorbeeld met Herman den Blijker voor m’n favoriete聽groentenconservenproduct.

Of ik test een haarproduct. Dat is 眉berhaupt een hobby van me.

Er zijn bedrijven die betalen om gebruik te maken van het bereik wat ik heb opgebouwd in de afgelopen jaren. Een bereik waar ik trouwens drie jaar lang reteveel tijd in heb ge茂nvesteerd en wat de Belastingdienst overigens niet erkent. Dat laatste is voor jou wellicht niet van belang, maar ik zal er alles aan doen om de Belastingdienst in een kwaad daglicht te stellen. Vooral als je als inspecteur niet gebruik maakt van een laptop maar van pen en papier. Dan wens ik je echt een natte sok 茅n dat je per ongeluk in een brandnetel grijpt als je je frisbee zoekt die je frisbeepartner net even iets te lomp over je heen heeft gefrisbeed.

Terug naar m鈥檔 internetfaam.

Je zou dus kunnen stellen dat ik m’n bereik moet vergroten om betere deals te kunnen sluiten, maar dat is niet helemaal waar. Want ik heb weinig zin om te doen wat m’n volgers willen. Liever heb ik dat m’n volgers doen wat ik wil dat ze doen. En dan gebeurt het nogal eens dat jullie niet snappen wat ik doe of wil of schrijf of bedenk, maar dat maakt niet uit. Als jullie er dan gaandeweg maar achter komen wat ik eigenlijk vertelde.

Bijvoorbeeld dat ik Minister-President wil worden en dat ook echt ga worden.

En the only way is up.

En je andere vraag, hoe ik hier ben gekomen, kan ik heel kort beantwoorden: door op de juiste momenten nee te zeggen tegen iets wat je niet wilt. En vooral te doen wat je zelf wilt.

Behalve als dat op de bank liggen en chips eten is.

Thuisblijven is duurder

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek