Hoe vaak moet je daar voor trainen?

Maar 2200 keer trainen en je behaalt dit resultaat. Of niet.

Kort antwoord onderaan de pagina.

Niet zelden reageren er mensen onder mijn halve naaktfoto’s, of die van anderen met een ontbloot bovenlijf, met de vraag ‘hoe vaak moet je daarvoor trainen?’ omdat hetgeen ze zien kennelijk een voorbeeld is. Of ligt het anders?

Hoe vaak moet je daarvoor trainen?

Die vraag is eigenlijk een andere vraag.

We weten inmiddels dat jezelf vergelijken met een ander, op het gebied van uiterlijk (want dat uiterlijk willen we met krachttraining immers bijna altijd veranderen en/of verbeteren), onverstandig is. Ik vergelijk mezelf dagelijks met David Beckham, maar we weten allemaal dat ik nooit in mijn leven zoals hij word. En andersom. Omdat we gewoonweg verschillend zijn. Hij is een oude brakke kutvent en ik ben jong, knap, rijk, succesvol, attent, spontaan en extreem humoristisch. Dat is (rotte) appels met (toffe) peren vergelijken.

Want hoewel we, waar we ook op deze wereld wonen, allemaal mensen zijn, zijn we allemaal verschillend. David en ik. Jij en ik. Jij en je buurmeisje.

Dus zo kan het voorkomen dat er mensen zijn die kennelijk weinig hoeven te doen om er sexy uit te zien, terwijl anderen de hele Douglas moeten leegkopen om er wat van te maken. Dat heeft met veel meer te maken dan alleen trainen, maar ook met je genen (ja echt), je voeding, je lifestyle en vooral je gedrag. En de juiste foundation.

En bovendien is ieders startpunt anders. Dus vragen naar iemands trainingsschema is, net als het kopiëren van andermans eetdagboeken, onnodige moeite. En extreem dom.

[quote align=”” name=”Onzinnig om te vragen als je elders woont en elders werkt”]Welke tram neem jij naar je werk?[/quote]

Betekent ’Hoe vaak moet je trainen om dit resultaat te bereiken?’ dan vaak ‘Als ik net zo train als jij, zie ik er dan precies zo uit?’?

Ook dat denk ik niet. Ik denk dat de achterliggende vraag is ‘Wat is de gemiddeld aantal inspanning per week om dat resultaat te bereiken?’. We zijn allemaal (ik ook) op zoek naar de gemakkelijkste weg. Het antwoord wat iedereen natuurlijk wil horen is: ‘Joh, ik train helemaal niet, ik neem iedere dag een wonderpil.’ maar dat is een illusie. Wonderpillen bestaan niet, behalve die kleine pilletjes tegen hooikoorts. Die werken als een tiet.

De conclusie is, helaas, altijd: als je iets wilt bereiken, zul je daar moeite voor moeten doen. De één meer dan de ander, omdat het startpunt en de context áltijd anders zijn.

Vragen naar ervaringen van iemand anders is slechts relevant als je de context en het startpunt weet, maar ook dan is enige voorzichtigheid geboden.

Je hoeft niet per se het wiel opnieuw uit te vinden, dat is waar, maar stel de vraag die je eigenlijk wilt stellen. Dan heb je ook eerder je antwoord.

Oja, het korte antwoord: 2200 keer, in mijn geval.

Comments (2)

  1. Is het niet ‘zoals hij’ ipv zoals hem en ‘als jij’ ipv als jou?

  2. Oké, nog 641 keer te gaan!

Comments are closed.