I ❀ Dries & Jolien

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Als je de nieuwste Belgische fitnesssensatie (wilde een keer een woord typen met drie s’en achter elkaar) Dries en Jolien nog niet kent, ben je af en doe je niet meer mee.

Of nee, lees even verder want deze blogpost gaat over hen.

@fitwithdriesandjolien is het meest prachtige inspirerende vermakelijke Instagramaccount van nu. En als je ze niet volgt, moet je het directΒ doen. Of straks.

Na 5 redenen om @fitwithdriesandjolien te volgen.

1. Thuisfitness

Soms heb ik geen zin om naar de gym te gaan maar wil ik wel graag iets doen om kast te worden dus dan zou ik graag willen weten wat ik moet doen om thuis fit te worden. Dries en (vooral) Jolien (als Dries verdorie weer lang moet doorwerken) geven me inspiratie voor thuisfitnessworkouts. Bijvoorbeeld squats met je dagoe (maar die post is helaas verwijderd).

Dan maar dippen met Dries:

Ze hebben dezelfde hond als Guy Droog, dus dat is kennelijk verplicht als fitnessinfluencer (s/o naar @aykoshibaΒ en s/o naar @kiba__theshiba)

2. Uniform

Ooit schreef ik een artikel over Barack Obama met daarin het feit dat hij geen beslissingen neemt over z’n outfit (vanaf nu: outje) omdat hij wel belangrijkere beslissingen te nemen had (en z’n beslisvermogen dus selectief inzette). Ik streef ook naar een all black everything outje zodat ik m’n tijd beter kan besteden en het blijft vooralsnog bij een streven, maar Dries en Jolien rocken gewoon iedere dag hetzelfde fitnessoutje, inclusief fitnesshandschoentjes. En om de uniformiteit helemaal af te maken, beginnen ze iedere caption met goede(dagdeel) fitties.

Vind ik Γ³Γ³k mooi.

3. CrashdiΓ«ten

Om je te inspireren om gebalanceerd voedselgedrag te vertonen, houden Dries en Jolien zich graag aan een extreem crashdieet met een naam alsof het een explosief is: C9 (dat ken je misschien van Fitmom.nl, een fitnessbloggertje die Fajah Lourens bekritiseerde om haar advies overΒ calorierestrictie maar zelf via Facebook C9 verkoopt, wat een afslankproduct is met nog minder calorieΓ«n per dag maar Β―\_(ツ)_/Β―.

Dries en Jolien werken ook bij een winkel die die rotzooi verkoopt, dus dat komt goed uit. En ze delen hun resultaten om jou te motiveren:

Goedemiddag fitties, met heel veel trots kunnen we jullie vandaag onze resultaten van de cleansing c9 meedelen! Ik ben 1,4 kg kwijt en 8 cm over heel mijn lichaam! Dries is 2,3 kg kwijt en 10 cm in totaal! πŸ€—πŸ™Œ Voor ons is dit een knap resultaat omdat we al redelijk strak stonden! Daarenboven zijn we veel fitter en energieker geworden na het volgen van dit programma! πŸ˜œπŸ€— Wrs gaan we deze zomer de opvolger van de c9 doen aangezien we goede resultaten hebben behaald! We gaan trouwens verder met gezond eten! Dit middagmaal bestaat uit magere kwark geblend met aardbeien, een el agavesiroop, een scoop vanillewhey en wat haver😍😘 Geniet van jullie dag toppers! πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

A post shared by fitwithdriesandjolien πŸ‡§πŸ‡ͺ (@fitwithdriesandjolien) on

Of:

Na dit crashdieet heb ik meerdere voor- en nametingen gedaan en de centimeters verschil bij elkaar opgeteld en zo ben ik heel veel centimeters kwijt, maar vertel ik er niet bij hoe vaak ik heb gemeten. Oja, het grootste gedeelte van het verloren gewicht is kak, want ik heb gewoon een week lang tering weinig gegeten.

Prachtig.

4. Recepten

Bij een crashdieet horen natuurlijk inspirerende recepten. Bijvoorbeeld een healthy pancake met daarop per ongeluk wat druiven.

En dan zijn er ook nog de praktische alledaagse tips die je kunt volgen via Instagram stories. Bijvoorbeeld dat een appel je helpt vet verbranden. Wisten we natuurlijk al, want we hadden het artikel Vetverbrandende voeding van de website van één of andere SEO-kneus met de prachtige naam afvallenkoolhydraten.nl uitgeprint en boven ons bed gehangen.

Ja, en eerst een boek lezen stimuleert verstand.

Ja, en eerst een boek lezen stimuleert verstand.

5. Couple workouts

En de belangrijkste reden waarom ik Dries en Jolien volg is natuurlijk de inspiratie voor couple workouts. Ik heb al een tijdje geleden een fitgirl aan de haak geslagen en ben daarom superblij met hun inspirerende couple workouts waardoor je met je training naast de beste versie van jezelf ook nog de beste versie van je partner (kotsemoji) maakt.

Zin om weer naar de gym te gaan.

Komt door Dries en Jolien. Ouwe luchtfietsers.

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. MΓ©t een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,β€”

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek