Ik heb geen verstand van vrouwen, maar…

Ik heb geen verstand van vrouwen, maar

Iemand vroeg me laatst waarom ik nooit meer trainingsadviezen en voedingsadviezen postte en het antwoord is eigenlijk heel simpel. Daarom stuurde ik niets terug, maar leg ik het hier uit.

Drie jaar geleden, toen ik begon met bloggen, dacht ik dat ik alles wist om fit te worden. Ik had wat boeken gelezen, heb een hoger iq dan een paddestoel en ik kon het mooi verwoorden. Dus ik dacht dat ik dan wel gelijk zou hebben. Het paleodieet was de sleutel tot succes, je moest krachttraining doen om af te slanken en ook moest je niet zo huilen als een klein meisje.

Dat laatste was trouwens van toepassing op alles in je leven.

En hoewel alledrie de overtuigingen nog steeds een basis kunnen zijn voor een succesvol bestaan, ben ik er gelukkig achter gekomen dat ik, net als de rest van de wereld, een volidioot ben. En weinig reden heb om die overtuigingen op te leggen aan anderen.

Want op geen van de gebieden waarover ik schrijf ben ik een expert.

Natuurlijk heb ik geen verstand van voeding. Ik ben geen nutritionist. Natuurlijk heb ik geen verstand van training. Ik ben geen bewegingswetenschapper. Natuurlijk heb ik geen verstand van herstel. Ik ben geen therapeut. Natuurlijk heb ik geen verstand van gedrag. Ik ben geen pedagoog.

En bovendien heb ik net gemeld dat ik een volidioot ben.

Dus waarom zou ik je dan op mijn blog vermoeien met tips en adviezen op deze gebieden?

Het enige wat ik kan doen is laten zien wat ik goed en kut vind. Aan mezelf een aan de wereld. En voor de rest experts inschakelen op andere gebieden. En dan m’n mond houden. Want zoals mij zijn er nog 7 miljard.

Ik heb geen verstand van gedrag maar ik vertoon wel (meestal weinig sociaal wenselijk) gedrag.

Ik heb geen verstand van voeding maar ik eet wel (Milkaassoufflés bijvoorbeeld).

Ik heb geen verstand van training maar ik train wel (onder leiding van een expert natuurlijk).

Ik heb geen verstand van herstel maar ik rust wel (in Kaapstad het liefst).

Ik heb geen verstand van taarten maar ik bak ze wel (en maak er video’s van).

En ik heb ook geen verstand van vrouwen, maar…

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu