Ik kan niet zoenen

Hoi, Jelmer, aangenaam kennis te maken.

Ik dacht gisteren, als recent importproduct van de Drentse prairie, eindelijk dat ik de Amsterdamse kusregels door had. Ik ontmoette een meisje en wilde haar begroeten met drie zoenen, zoals ik dat op een eerdere afspraak ook deed, maar bleef bij de tweede wat ongemakkelijk in de lucht hangen met m’n zwoele getuite lippen en gesloten ogen, nadat ze haar hoofd had teruggetrokken. Ik had het tóch niet door. En ik maar denken dat ik zo’n lekkere onweerstaanbare vent was. Viel even tegen.

[quote align=”” name=”Ze”]Drie zoenen doe je als je iemand nog niet kent, en één als je diegene daarna weer ziet.[/quote]

vertelde ze. Aha, duidelijk. Doe maar lekker zuinig. Weet je wel wie je voor je hebt?

Kort na de beschamende luchtkuservaring had ik een afspraak met een andere vrouw (Yeah, I know) en ik was vol vertrouwen. Ik had haar al eerder ontmoet en ging haar dus (blijkbaar) één zoen geven. Let’s do this! Maar die dame nam het ervan en gaf me er drie, waardoor ook dat weer een ongemakkelijke situatie werd. Bovendien deed zij de bekende luchtkusjes niet eens, maar was het gewoon wangen tegen elkaar aanduwen, terwijl ik met vochtige lippen haar opvallend zachte wang even voorzag van wat, in dit geval onnodige, moisturizer. What the fuck was dit nou weer? Ik was verward. En weer stond ik daar een beetje ongemakkelijk. Dat ging lekker zo.

Bij de volgende ontmoeting deed ik maar gewoon een ouderwetse boks, maar omdat de andere persoon dacht dat ik een hand wilde geven eindigden we met een schitterende hand turkey. Het werd er niet beter op.

De Amsterdamse kusregels zijn mij nog niet bekend, maar ik stel voor dat we hier even op één lijn gaan zitten: drie zoenen bij elke ontmoeting vind ik de makkelijkste oplossing.

Of we doen het zoals in Drenthe, waar we gewoon ‘moi’ tegen elkaar zeggen. Tegen mannen en vrouwen, bij ontmoeten en afscheid nemen, of je nu getrouwd bent of elkaar niet kent.


Artikel werd eerder gepubliceerd op ourground.nl

Hoi, Jelmer, aangenaam kennis te maken.

Hoi, Jelmer, aangenaam kennis te maken.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu