Japanse Fluffy Cheesecake

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Als ik later groot ben, wil ik in Japan wonen. Want Japan is awesome want Japanners wachten gewoon in de rij voor de metro. Verder hoef ik volgens mij niet echt redenen op te noemen. Geen voordringende mongolen bij het openbaar vervoer moet op zich al een belangrijke reden kunnen zijn om te migreren.

En je kunt de hele tijd overstekende mensen waarschuwen met:

Pas op! Daar komt een Jap an!

En als ik je (en mezelf) dan toch nog verder moet overtuigen, zou ik je graag ook willen wijzen op sushi (meestal zonder mayo en niet gefrituurd), superveel hoedenwinkels en fluffy cheesecake dat overal wordt verkocht.

Dat van die fluffy cheesecake wist ik niet hoor. Daar moest ik eerst een Tastyvideo van Buzzfeed voor kijken. En toen ik die video zag, dacht ik:

Ha! Daar gaan vast veel mensen op klikken, dus ik maak er een kookvideo van.

En ik dacht ook:

Wat een acceptabele voedingswaarden eigenlijk voor een cheesecake. Ik denk dat ‘ie dan niet te beuken is.

Maar niets bleek minder waar. De Japanse Fluffy Cheesecake is namelijk wél prima te beuken. Alleen werd die van mij niet zo fluffy, maar dan kan misschien ook wel komen doordat ik na anderhalf uur eiwitschuim opkloppen geen zin meer had. Ik heb namelijk nog steeds geen door Magimix gesponsorde keukenmachine.

Het bloggerleven is zo intens verdrietig.

Nouja. Kijk maar even hoe je het maakt.

Zo wordt 'ie dus

Zo wordt ‘ie dus

Ingrediënten

  • 13 eiwitten (brengt geluk)
  • 130 gram suiker
  • 8 eidooiers
  • 100 gram bloem
  • 100 gram maïzena
  • 100 gram boter
  • 100 gram cream cheese
  • 100 ml slagroom (of melk, maar slagroom is lekkerder)

Spulletjes

  • Een springvorm van 26cm maar mag ook groter of kleiner
  • Bakpapier
  • Een bak die groter is dan de springvorm die in de oven kan (de bak dan, de springvorm trouwens ook)
  • Goed humeur
  • Bij voorkeur een door Magimix gesponsorde keukenmachine

Bereiding

  • Ga 15 minuten op je hand zitten
  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Doe de boter, cream cheese en melk in een pan en verhit en meng
  • Klop de eidooiers luchtig in een bak (weet niet precies wanneer het goed is)
  • Doe het vette zuivelmengsel bij de eieren en klop verder door
  • Zeef de bloem en maïzena er door en zet ff apart
  • Oja bekleed even een springvorm met bakpapier
  • Klop de eiwitten luchtig en voeg de suiker geleidelijk toe (weet trouwens niet wat er gebeurt als je alle suiker er vanaf het begin bij tyft, waarschijnlijk niks)
  • Als de eiwitten luchtig zijn meng je dat langzaam door het eidooiermengsel
  • Doe het beslag in de springvorm
  • Zet de springvorm in een bak met een klein laagje water en bak 25 minuten op 160 graden in de oven
  • Klop intussen wat slagroom en suiker en eet dat met een lepel op
  • Bak de cheesecake na die 25 minuten nog 55 minuten lang op 135 graden
  • Neem de cheesecake uit de oven en verwijder de springvorm en het bakpapier
  • Check even of ie echt fluffy is door ‘m te schudden
  • Maak een Boomerang en post op Instagram
  • Oja en eet smakelijk

Voedingswaarden (als je ‘m in 8 stukken snijd want wees ff eerlijk)

  • 406 kilocaloriën
  • 38 gram koolhydraten
  • 23 gram vet
  • 11 gram eiwit
  • 0 gram vezels

Voedingswaarden (in begrijpelijke taal)

Een best dik stuk (1/8e) bevat niet zo knetter veel vet en caloriën als een reguliere cheesecake maar alles is relatief dus kijk maar even.

Een stuk Japanse Fluffy Cheesecake

Een stuk Japanse Fluffy Cheesecake, maar dan niet zo fluffy als die op Tasty

Thuisblijven is duurder

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek