Kipsatétortizza’s

Dat iedereen tegenwoordig van tortilla’s pizza’s maakt vind ik mooi. De pizzabakkers onder ons zullen wel weer lopen te bitchen (want geen respect voor de basisingrediënten), maar de diëtisten (tenminste die lekker gaan op calorierestrictie) zullen de keuze ongetwijfeld toejuichen. Of op z’n minst niet afkeuren.

Een pizza met een tortilla als bodem en ruim belegd met groenten en mager vlees en een pietsje kaas is meestal niet zo heel erg calorierijk. Tenzij je er veel van eet. Dan wel. Maar dan is de pizza zelf niet het probleem, maar jij.

Goed. Het werd tijd voor een inspirerende video. En hier is het recept.

Ingrediënten (voor 2 tortizza’s)

  • 2 mini tortilla’s
  • 60 gram satélijn (Remia)
  • 150 gram kipfiletplakjes
  • 1 halve ui
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 plakje smeltkaas met cheddar
  • sriracha
  • 2 mega dikke el hüttenkase

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Besmeer de tortilla’s met satélijn
  • Snijd de ui, paprika en kipfilet en bestrooi de pizza’s ermee
  • Snijd de cheddar in reepjes en bestrooi de pizza’s ook hiermee
  • Doe wat sriracha op de pizza
  • Doe de kipsatétortizza’s 10 minuten in de oven
  • Neem de tortizza’s uit de oven en doe er eventueel nog een lepel hüttenkäse op
  • Smul smakelijk

Voedingswaarde (per tortizza)

  • 353 kcal
  • 33 gram koolhydraten
  • 12 gram vet
  • 27 gram eiwit
  • 3 gram vezels
Dit is een variant met extra kaas en champignons

Dit is een variant met extra kaas en champignons

Thuisblijven is duurder

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order