Mijn Febo

Meld je anders ff aan voor m鈥檔 (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Ik ben bijzonder teleurgesteld in de Febo bij mij om de hoek. Die mensen daar kunnen z贸 weinig en het aanbod is z贸 rampzalig dat ik er spontaan kinkhoest en vlekkenkoorts van krijg.

Ik hou van kipkrokantjes maar dat zal mijn Febo een rotzorg zijn. De uitbaters van mijn Febo kunnen bijzonder slecht kipkrokantjes frituren en daarna warm houden. Een kleffe lauwe bedoening. Alsof je een zojuist overleden duif zit te vreten. Maar dan in paneermeel.

Ik hou van softijs met discodip maar dat zal mijn Febo een rotzorg zijn. Goeie discodip – ‘spikkels’ voor leken – bestaat uit de kleuren groen, geel, roze, oranje, wit, blauw en rood. Deze discodip lik je van je softijs en je kauwt erop. Dat knispert zo lekker tussen je kiezen. En als je uitgelikt bent flikker je de rest weg. Mijn Febo heeft dus geen softijs maar bevroren roomboter in de vorm van een zachte witte drol en discodip in slechts twee kleuren. Wat een armoedige disco!

Ik hou van friet, maar dat zal mijn Febo een rotzorg zijn. De friet in mijn Febo wordt in 茅茅n beweging van frituur naar opvang-schud-en-zout-toevoeg-bak geflikkerd. Stelt u het zich maar even voor. 脡茅n beweging. Met van die frituurvetslierten die achter het patatmandje aan vliegen. En dan anderhalve kilo zout. Patat m茅t dus.

Ik hou van normaal betalen maar dat zal mijn Febo een rotzorg zijn. De frietjuf laat je zo zes en een halve minuut ongemakkelijk leunen op de balie. Totdat zij klaar is met naar de tv kijken. Dan mag je betalen. En rap een beetje. ‘Nee natuurlijk kun je niet pinnen.’

Ik hou van openingstijden die ruimer zijn dan die van de Albert Heijn maar dat zal mijn Febo een rotzorg zijn. Mijn Febo is precies geopend als de Albert Heijn ook open is. Dus ik heb 眉berhaupt geen excuus om naar de Febo te gaan.

Maar, als er dan toch een moment is waarop mijn smaakpapillen zijn afgestorven, mijn verstand me in de steek laat, ik mijn patat liever drink dan eet, omgangsvormen me gestolen kunnen worden en de Albert Heijn in de brand staat, dan staat er dus een reiger voor de deur van mijn Febo.

Een reiger!

Vet eng.

Thuisblijven is duurder

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek