Minimalisme

Minimalise is niet alleen spullen wegdoen.

Al lange tijd is minimalisme een onderwerp wat me aanspreekt. Niet voor niets is de accountnaam van mijn Facebookpagina geentroep. Dat verwijst overigens, contrary to popular belief, in de eerste plaats naar de troep die er wordt geschreven over voeding en gezondheid en daarna over die voeding gezondheid zelf.

Maar geentroep’s perfecte associatie is die met rotzooi in je huis, in je leven (een beetje minmalistisch beschreven dan). En dat is precies waar Jelle Derckx een populair blog over heeft: lijstjes.info.

Jelle nodigde me uit om deze week een kop koffie te drinken. Zonder melk en suiker natuurlijk, want: troep. We spraken over onze blogs en over onze gemeenschappelijke interesse: die van het minimalisme.

Jelle heeft 163 spullen. Ik vind dat dus fantastisch, dat je een stuff list hebt en sinds deze week is dat ook mijn streven. Niet 163 spullen (ik wil er natuurlijk 162 en Jelle de loef afsteken) maar die stuff list. Meer info over dit fenomeen kun je lezen in het boek The 100 Thing Challenge, wat trouwens in mijn boekenkast staat en te koop is voor €5,-

Nu ben ik zelf geen expert op minimalismegebied (sterker nog: ik ben een expert op geen enkel gebied*, ik speel er slechts één op internet), maar Jelle is dat wel. Via zijn website lijstjes.info kun je een cursus doen om je leven te minimaliseren. Dat is trouwens geen negatief woord, dat minimaliseren, maar kan zorgen voor meer rust, blijdschap, regelmaat en, jawel, geld.

Jelle vroeg mij om deze cursus te doen en dat leek mij een goed plan. Zeker nu ik net was verhuisd naar Amsterdam en ik, ondanks mijn weinige troep, er achter kwam hoeveel troep ik heb. Snapt u het nog? Mooi excuus ook: Als ik in Amsterdam woon ga ik beginnen. Uit dezelfde categorie als Vanaf maandag ga ik gezond doen. Guilty!

Mijn voortgang zal ik gaan bijhouden op mijn blog, mits er iets zinnigs over te vertellen is.

En ja, dit is pure promotie voor Jelle en zijn website. Deal with it. Wees blij dat ik geen tarwegrasshots promoot.


*Behalve dan op pannenkoekgebied. Ik maak de beste. True story.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu


Comment (1)

  1. Pingback: Nou moeten jullie even heel goed luisteren | Jelmer de Boer

Comments are closed.