M’n favoriete troep

Spullen

Hoewel ik mezelf niet echt een minimalist meer vind maar een suboptimalist (daarover later meer) doet de term minimalisme het nog steeds goed op Google en als titel dus gebruik ik ‘m nog even ja?

Ik hou niet van troep en wil heel graag alleen dingen doen die iets bijdragen, en spullen bezitten die hetzelfde doen. Daarom heb ik bijvoorbeeld een Nespresso-apparaat met 1 knopje.

En ik heb nog wel meer dingetjes die helemaal top zijn. Dus die deel ik graag met je. Zónder affiliate links, maar met gewone links.

Dus dan meen ik het echt.

En ik gebruik geen plaatjes want ik ben bang dat ik gepakt word door de rechtmatige eigenaren. Dus ik heb maar wat in elkaar gepaint en dat post ik wel drie keer in deze post.

Spullen

Airpods

Ik heb een mantra en dat is: ‘Ik zie er niet uit als een aansteller met deze airpods’ en dat herhaal ik altijd heel stilletjes als ik de trap af loop naar de voordeur om te vertonen op de Amsterdamse straten. Want airdpods zijn namelijk echt helemaal fantastisch. Waarom? Omdat ik m’n telefoon kan opladen en tegelijk muziek kan luisteren en omdat ik niet in de achttiende eeuw leef en dus geen headphones heb met draadjes.

En hahaha heb je nou 179 euro betaald voor die dingen? Ja. Waarde =/= massa.

Rimowa handbagagekoffer

Ik dacht laatst eens na over luxe en gemak. En ik kwam tot de conclusie dat ik niets heb met luxe, maar wel met gemak. Luxe is een designer handtas van een paar duizend euro terwijl je je spullen ook in een andere tas kunt doen. Gemak is business class vliegen omdat je dan lekker ruim zit en een tafelkleedje onder je champagne krijgt in plaats van 6 gram amandelen en een servet.

En een Rimowa handbagagekoffer is luxe, want hij kost meer dan 600 euro en het is gewoon een handbagagekoffer. Maar het lijkt wel stoer. En je kunt dan knipogen naar (opvallend veel Chinese???) mensen die óók zo’n koffer hebben. Zoals Monica Geuze.

Adidas Ultra Boost

In de ultieme zoektocht naar comfortabele schoenen die én mooi zijn én waar je geen zweetvoeten in krijgt, ben ik uitgekomen (en gesettled) bij de Adidas Ultraboost. Heb ‘m in twee smaken: hoogglans wit en zwart met goud.

Beste schoen ooit. En als je iets anders beweert heb je ongelijk.

DJI Mavic Pro

Een drone is grotemensenspeelgoed en ik word een beetje moe van alle hiphopvideoclips waar random droneshots in worden geprikt. Maar dronen is wél vet dus ik accepteer het ondanks m’n vermoeidheid. En de beste drone is een drone die in je handbagagekoffer past en tegelijk nog aardig beeld schiet.

Dat is dus de DJI Mavic Pro.

Slaapsysteem

Had ik je al verteld dat je je moet omringen met mensen die iets beter kunnen dan je van ze kunt leren (spoiler alert: ja, in dit e-book)? Daarom filosofeer ik graag met Paul Bosma want hij weet alles van gedrag, voeding, training en herstel. Toevallig zijn dat ook alle pijlers van Personal Body Plan en is hij daar verantwoordelijk voor zo’n beetje alle kennis die we verspreiden.

Toen ik nog met Paul samenwerkte in één team, hadden we een boekenclub (ja, dat is cool) en presenteerde ik over No Interface van Golden Krishna en Paul presenteerde over een boek over slaap. Hij vertelde dat het slaapsysteem belangrijk is voor je herstel. En dat dus een goed bed, vanzelfsprekend, prima is maar dat je onder andere ook moet denken aan (afwezigheid van) licht, (afwezigheid van) geluid, de juiste temperatuur (en luchtvochtigheid), afleiding en afwezige schermen in je slaapkamer.

Vooralsnog heb ik gedacht aan m’n bed (een Auping Essential), een matras (een Refresh Matras) en m’n 400 thread count dekbedovertrek (heb ik van Aziz Ansari) wat tezamen helemaal fantastisch is want ik slaap helemaal prima, maar ik moet dus nog gordijnen die verduisteren, een normaal slaapwaakritme, niet in Amsterdam in een studentenstraat wonen, een normaal werkende cv-ketel, een luchtbevochtiger en m’n telefoon niet naast me en ik ben meer verlicht dan de Buddha.

Computersysteem

Speaking of systemen: m’n computersysteem is fantastisch, maar niet helemaal. Ik heb een Macbook, die 12″, early 2015, die altijd op een Roost laptop stand staat met daarbij zo’n draadloos toetsenbordje en een draadloze muis van Apple (die echt intens kut is). Maar het scherm staat recht voor m’n ogen en ik ben de hele dag aan het computeren dus ik krijg minder last van m’n nek dan iedereen die geen stand gebruikt.

Heb wel een muisarm. Zo sad.

VanMoof fietsje

Fietsen is kut maar gelukkig heb ik een elektrische fiets die toch zeker twee keer heen en weer van de Rivierenbuurt naar Amsterdam-Noord (voor de provincialen: 26,8 kilometer in totaal) kan.

Als je dus een prima uitgeslapen dude fluitend door Amsterdam ziet fietsen met airpods in en snelle schoenen aan, dan ben ik het. Waarschijnlijk op weg om lekker te flexwerken met z’n computersysteem. Totdat ‘ie weer op reis gaat met z’n luxe koffer met genoeg ruimte voor z’n toch al compacte drone.

Young Minimalist. Met z’n spulletjes.

Spullen

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu