Muggenspray zonder vieze DEET

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Deze post kwam tot stand in samenwerking met het niet irriterende zen’sect

Vorig jaar was ik honderdduizendmiljoen keer in het buitenland en bezocht ik (ik heb even geteld) 20 landen (Nederland meegerekend) waarvan de grote meerderheid (alles min Zweden) dichterbij de evenaar lag dan Nederland. En je weet wat dat betekent: meer zon en meer korte broeken. Maar ook: meer muggen. En dat gaat voor Zweden in de zomer ook wel op trouwens.

Muggen zijn in alle gevallen vervelend. Voor iemand met misofonie (Google maar even) zoals ik is dat gezoem al tergend vervelend (voor de rest van de wereld trouwens ook) maar muggenbulten (niet muggenbulden) zijn dat nog net iets meer. De jeuk dan vooral. Maar het allerergste aan muggen in tropische landen: eventuele tropische enge ziekten.

En hoewel dat natuurlijk allemaal niet zo eng lijkt, waarschuwen alle reisgidsen, alle artsen en al hun (en onze) moeders ons voor de gevaren. En daarom moeten we muggenspray met DEET meenemen en dat iedere dag (vooral ‘s avonds) opspuiten.

Maar muggenspray met DEET is vies en goor en irriteert en je zonnebril gaat er kapot van (mits je de spray goed over de glazen verdeelt). Maar nee serieus, het is niet fijn. Maar wel een goed middel.

Gelukkig zit niet iedereen bij de pakken neer en is er een helder licht opgestaan en dat heldere licht (niet te helder, anders komen er muggen) heet zen’sect. En hun nieuwste muggenspray zen’sect Tropical bevat icaridine (zoek maar even op) en dat is nét zo effectief als DEET maar dan zonder alle vervelende bijwerkingen. Dus daar zie je niet tegenop om op te sprayen, waardoor het je in feite beter beschermt tegen enge tropische muggen.

Waarom heeft dan niet iedere spray dat icaridine, vraag je? Ja, dat weet ik ook niet. Maar zen’sect heeft het wel. Dus je moet dat heel goed onthouden.

zen’sect

Ik ging dit product trouwens laatst in Nederland buiten in m’n onderbroek proberen maar het muggenseizoen was plotseling over ofzo? Ik werd tenminste niet gestoken.

zen’sect

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. Mét een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,—

Thuisblijven is Duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek