Nee, je wilt niet met me ruilen

Omg zie 'm gaan

Ik word nogal eens aangesproken door kleine meisjes. En dan bedoel ik volwassen vrouwen die klein van stuk zijn. Elfjes. Als je ze in de lucht gooit, moet je hopen dat je een touwtje om hun enkel hebt gebonden. Want anders waaien ze weg. Smurfinnetjes.

Helaas willen ze niet met me daten, maar lopen ze te mekkeren over mijn eetgewoonten.

Je kunt je voorstellen dat zulke dames minder eten dan iemand zoals ondergetekende (velen noemen hem Captain Awesome). Veel minder. Ze hebben niet zoveel nodig. Captain Awesome wel. Tenminste, als je het absoluut bekijkt. Relatief hebben we precies evenveel nodig.

Deze dames lopen te zeuren over mijn voedingspatroon (wat betreft calorische waarde, althans). Ze willen dat óók, zonder consequenties, kunnen eten.

[quote align=”” name=”Smurfinnetjes”]Jij kunt echt alles eten he!?[/quote]

Ten eerste is dat niet waar. Want ik kan bijvoorbeeld niet zuurkool eten. Dat is thunder smerig. En trouwens ook geen witlof (dat is vergif), groene paprika (dat is gewoon een onrijp product) en speklappen.

Daarnaast is er natuurlijk ook bij mij gewoon een niveau waarop ik meer energie inneem dan verbruik. En dat niveau is iedere dag anders, maar gelukkig kijken we naar een grotere tijdspanne. Een balans gemeten over weken of maanden of jaren. Dus ook Captain Awesome kan in gewicht toenemen. Is me ook prima gelukt eind 2014. Van 83 naar 90 kilogram in ongeveer 12 weken. (En daarna in 6 weken weer terug naar 81,5.)

Dus ik kán in theorie wel alles eten, maar op den duur groeit er ook een extra kin onder mijn prachtige kaaklijn. En op den duur wordt ook míjn horloge een soort rolladetouw. In theorie dan, want ik laat het niet zo ver komen.

Maar het is waar: ik kan veel meer voeding (lees: energie) tot me nemen dan menig klein meisje. Zou ook wat zijn als ik die kleine meisjes evenveel zaten te bingen (lees: beuken, lees: vreten, lees: schuiven) als ondergetekende (velen noemen hem Die Intense Baas).

Het gaat om verhoudingen. Kleine meisjes met kleine lijfjes hebben niet zoveel nodig. Intense bazen met intens gespierde bazenlijven wel.

Dus: als je jaloers bent op de (calorische) hoeveelheid die ik eet, dan bekijk je het absoluut en niet relatief.

Dát ik meer dan jij eet, heeft er mee te maken dat ik jullie allemaal de moeder deadlift, dat ik groter ben en dat ik in !@#$%^ Bos en Lommer woon en iedere dag de Amstel Gold Race fiets. En weer terug. Ik heb meer nodig. Dus ik heb net zo veel of weinig honger als jij, maar ik loop niet zo te bitchen.

Ik vind het prima hoor, dat je evenveel gaat eten als ik. Maar dan mag je ook evenveel verbruiken als ik.

Dus draag een vest van 30 kilo, deadlift met me mee en fiets met me mee. Iedere dag.

Maar ik weet precies wat je dan gaat doen. Namelijk janken. Als een klein meisje. Precies waar je voor gemaakt bent dus.

Dus de volgende keer als jij zegt

Ik wou dat ik net zoveel kon eten als jij.

zeg ik:

Ik wou dat ik net zo slap hoefde te liften als jij.

Mijn hoofd als ik een klein meisje hoor bitchen over mijn eetgedrag.

Mijn hoofd als ik een klein meisje hoor bitchen over mijn eetgedrag.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu