(Nog steeds) lekker goedkoop de wereld over vliegen, behalve soms

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

In dit artikel beschreef ik hoe ik iedere maand tenminste een dag buiten Europa kon zijn en dat ik dat aardig volhield. In 2017 ga ik daar aardig mee door, maar het kan best zo zijn dat ik in mei van dit jaar de reeks moet staken. Is ook niet erg. Tradities zijn als briefjes van 50: breek ze en vergeet dat je ze ooit had.

En omdat dat vorige artikel meer dan 10.000 keer gelezen is (ben een medium sized bloggertjeβ€”but the rest of me is fine, I’ll show ya!) beschrijf ik in dit artikel alvast m’n tripjes van dit jaar (die zijn gegaan en die nog komen).

De waarheid over die vele trips ligt nog steeds in het midden van trucjes gebruiken om goedkope tickets te vinden en een groot deel van m’n budget gebruiken voor die tickets.

Kijk maar even.

Januari

Cape Town ✈ Istanbul ✈ Amsterdam voor €300,12 (-€150,00)

Heb dit hele verhaal al opgenotuleerd in het artikel van vorig jaar, maar voor de volledigheid is het misschien handig om nog even te melden dat Turkish Airlines ons weigerde in Cape Town en via AirFrance bij KLM een nieuwe rechtstreekse ticket voor ons kocht (spaarde er 5997 Delta SkyMiles mee). Die kwam maar een half uur later aan op Schiphol (prima) maar vertrok pas 6,5 uur later uit Cape Town (kut).

Na hevig zeuren en procederen (door dat weigeren van boarding) kreeg ik een vergoeding van €300 cash van Turkish Airlines. Volgens hun eigen regels zou die €600 moeten zijn maar ik had te weinig doorzettingsvermogen (en tijd, zin, levensvreugde) om verder te procederen. En zo was ik maar een halve ‘Ollander.

 • €600,12 voor AMS ✈ IST ✈ CPT ✈ IST ✈ AMS met Turkish Airlines geboekt bij Budgetair
 • €000,00 voor CPT ✈ AMS met AirFrance, uitgevoerd door KLM, geboekt door Turkish Airlines (snap je ‘m nog?)
 • €300,00 cash terug van Turkish Airlines

Januari

Amsterdam ✈ Mexico ✈ Panama City ✈ Mexico ✈ Amsterdam voor €243,34

Panama heeft een 5/7 skyline

Panama heeft een 5/7 skyline

Zag een ticket naar Panama voorbijkomen en daar was ik al eens geweest (scroll maar heel ver terug op m’n Instagramaccount) maar nog niet met m’n liefje. En er zijn San Blas eilanden, dus dat is direct alweer een reden om te gaan. Panama City zelf is vrij matig (schreef er nog een stukje over).

De vlucht werd uitgevoerd door Aeromexico en een deel van de reis was in een Boeing 787 Dreamliner. Nu ben ik geen aviation expert (Ted vindt nog steeds dat ik even alle vliegtuigtypen uit m’n hoofd moet leren want het zijn er maar een stuk of veertien(?)) maar de Dreamliner is wel een vliegtuig dat je mee kunt nemen in je overweging om ergens naar toe te gaan. Het vliegtuig is ruimer, stiller, nieuwer (dus soms wifi en meestal betere In-flight Entertainment) maar ik waardeer persoonlijk de grotere ramen die je met een knopje kunt dimmen het meest.

Spaarde ook nog 7228 Delta SkyMiles met deze vlucht.

 • €243,34 voor AMS ✈ MEX ✈ PTY ✈ MEX ✈ AMS met Aeromexico geboekt bij Ebookers.de

Januari / Februari

€800,25 voor Amsterdam ✈ Singapore ✈ Denpasar (Bali) ✈ Singapore ✈ Amsterdam (incl. 12 hotelovernachtingen) met KLM (en Four Points by Sheraton) geboekt bij Vakantiediscounter.nl

Beste tijd om naar Bali te gaan

Beste tijd om naar Bali te gaan

Dit was opeens heel wat anders. Ik volgde Vakantie Discounter nog maar net op Twitter of ik zag al een fijn dealtje voorbijkomen naar Bali. Dat eiland had ik drie keer eerder bezocht dus ik wist al wel een beetje wat fijne plekken waren om te verblijven. Dus toen ik de combi van een snelle (niet rechtstreekse) KLM-vlucht zag met het prima Four Points by Sheraton in Seminyak voor €800 en een beetje, was de keuze snel gemaakt.

 • €800,25 voor AMS ✈ SIN ✈ DPS ✈ SIN ✈ AMS (+ 12 hotelovernachtingen)

Maart / April

Ergens in één van die landen

Ergens in één van die landen

Amsterdam ✈ Barcelona ✈ Londen ✈ Bangkok ✈ Seoul ✈ Tokyo ✈ Madrid ✈ Amsterdam voor €528,09

Weet niet meer zo goed waarom ik deze had geboekt. Want de deal die ik voorbij zag komen was van Barcelona naar Bangkok en terug van Tokyo naar Amsterdam. Dus dat had nog wat gaatjes. En die vulde ik op met low-cost maatschappijen en dat ga ik ook niet meer doen.

Die Transaviavlucht was niet om over naar huis te schrijven (toch gedaan), de vlucht van het ergste vliegveld van de wereld (Don Mueang in Bangkok) naar Seoul met Thai AirAsia kwamΒ ‘s avonds laat aan (= kut) en van Eastar Jet had ik nog nooit gehoord en wil ik ook nooit meer wat van horen. De terugvlucht van 14 uur en 20 minuten van Tokyo naar Madrid en dan nog naar Amsterdam moet ik nog doen (schrijf dit vanuit Tokyo), maar ik zie er nu al tegenop en heb alvast gehuild.

 • €47,50 voor AMS ✈ BCN met Transavia geboekt bij Transavia
 • €248,18 voor BCN ✈ LHR ✈ BKK, NRT ✈ MAD ✈ AMS met British Airways / Iberia geboekt bij Budgetair
 • €116,46 voor DMK ✈ ICN met Thai AirAsia geboekt bij Onetravel.com
 • €115,95 voor ICN ✈ NRT met Eastar Jet geboekt bij Eastar Jet

Mei

Amsterdam ✈ MΓ‘laga ✈ Amsterdam voor €199,86

Weet je nog dat hotel bij MΓ‘laga waar ik vorig jaar ging dronen? Ik wel. Nou die Stockholmvriend uit het vorige artikel geeft daar in mei trainingen (dat is met je benen over elkaar en een pen in je bek kritisch kijken naar een veertiger die zwetend een presentatie geeft) en daarna gaan we een piepklein roadtripje van vier dagen doen.

Môôôôôp! (Is geluid van een optrekkende auto en tegenovergestelde van Skrrrrrt!)

Was verder geen goede deal hoor. Integendeel: een combi van Transavia en Vueling naar de achterburen in Spanje voor 200 piek is weer helemaal huilen met de pet op.

 • €199,86 voor AMS ✈ AGP ✈ AMS met Transavia / Vueling geboekt bij eDreams

September

Stockholm ✈ Oakland ✈ Stockholm voor €359,70

Weet ook niet helemaal hoe deze ticket tot stand is gekomen. Die Stockholmvriend en ik besloten een West Coast USA trip te doen (‘t was alweer 10 jaar geleden) en aangezien Norwegian vrijwel altijd goedkope tickets aanbiedt vanaf Stockholm besloten we een ticket te boeken vanaf daar. Maar dan moet ik nog wel in Stockholm komen (en weer terug naar Amsterdam vliegen) dus al met al is dit ook weer helemaal geen verstandige deal geweest. Spaar ook helemaal geen miles.

Waarom lees je dit artikel eigenlijk nog?

 • €359,70 voor ARN ✈ OAK ✈ ARN met Norwegian geboekt bij Norwegian

November

Amsterdam ✈ Qatar ✈ Tokyo ✈ Qatar ✈ Amsterdam (in Business Class) voor €639,98

Terwijl we zaten te wachten op onze terugvlucht vanuit Cape Town (tijd zat, zie boven) vonden we een error fare van Qatar via het forum van Flyer Talk (maar ook omdat ik aan het chatten was met de koning van vliegticketdeals Valentijn): in Business Class van Qatar naar Tokyo (is er leuk, ben er nu en ben nog niet uitgekeken) voor €639,98. Ik vlieg niet zo vaak Business Class (letterlijk nog maar 1 keer gedaan) dus het leek me wel een mooi moment om het weer even te ervaren.

Spaar er ook lekker veel AAdvantage miles mee (daarover later meer).

 • €639,98 voor AMS ✈ DOH ✈ NRT ✈ DOH ✈ AMS met Qatar Airways geboekt bij Qatar Airways

En dan nu praktische tips

Thuisblijven is duurder

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek