Nutella Milka Brownie

Meer dan 1300 keer werd een artikel van Femme Magazine gedeeld. Een artikel over voedingsmiddelen die zogenaamd buikvet verminderen.

Intense idiotie is nog een understatement. Wat een drama. Ik dacht dat we nu allemaal wel wisten dat het überhaupt onmogelijk is om plaatselijk vet te verbranden, maar niet dus. Of het nu buikvet is of vet op je achterhoofd: je kunt het niet plaatselijk verbranden. Wel eens iemand met een sixpack én Schipholarmpjes gezien? Ik ook niet.

En daarnaast is de nog grotere fout: losse voedingsmiddelen zien als oorzaak of oplossing van een tekort of overschot aan vet. Dat is bijna compleet irrelevant. Het gaat áltijd om een groter geheel: dat wat je over een langere periode eet (en niet eet). Je dieet, zo je wilt. En daarom zijn ook superfoods zo debiel. Geen enkel los product is de oorzaak of oplossing van je problemen.

Om precies dezelfde reden, dat losse producten of voedingsmiddelen nooit het verschil maken, heb ik een Nutella Milka brownie gemaakt. Chocolade + chocolade + roomboter + heel veel poedersuiker = intense smaakexplosie. En best veel likes op Instagram.

Ja, weinig waardevol en als je het dagelijks eet is dat meestal niet zo slim.

Zie het als een reactie op iedereen die losse voedingsmiddelen ziet als wortel van het kwaad.

Inclusief ondergetekende, een jaar geleden. Wat een idioot.

Intens

Intens

Ingrediënten

Voor de crème

  • 120 gram Philadelphia of andere vette zuivelspread
  • 1 eigeel
  • 40 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel bloem
  • een vanillestokje

Voor het beslag

  • 140 gram Milka
  • 80 gram Nutella
  • 125 gram roomboter
  • 170 gram poedersuiker
  • 3 eieren
  • 60 gram bloem

Spulletjes die niet iedereen in huis heeft

  • Bakvorm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Meng de Philadelphia, poedersuiker, eigeel, crème fraîche, bloem en vanille in een kom en zet apart
  • Smelt de chocolade met de boter
  • Meng ondertussen de poedersuiker met de eieren
  • Laat de gesmolten boter en chocolade weer iets afkoelen en voeg de bloem toe
  • Voeg het poedersuikereiermengsel toe aan het chocolademengsel en meng door
  • Doe het beslag in een bakvorm en druk daar het Philadelphiamengsel doorheen (of smeer het mengsel na het bakken op de brownie)
  • Doe de brownie 25 minuten in de oven, haal het er uit en besluit het nog 15 minuten in de oven te doen
  • Laat de brownie, als je het kunt, afkoelen
  • Smeer, als je dat wilt, het Philadelphiamengel er op en geniet

Voedingswaarde (complete brownie)

  • 4025 kCal
  • 233 gram vet
  • 421 gram koolhydraten
  • 59 gram eiwit
  • 5 gram vezels

🙂

Om nom nom

Om nom nom

Thuisblijven is duurder

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order

1 Comment Nutella Milka Brownie

  1. Pingback: Mijn choco-lade | Jelmer de Boer

Comments are closed.