Nutellacake

Het is vandaag International Nutella Day en dat is naast commercieel fantastisch ook voor de smaakpapillen (niet -pupillen) fantastisch. Gelukkig had ik nog een video op de plank liggen die ik een keer op een doordeweekse zondag had opgenomen. En dus werd het tijd om die in allerijl te editen.

Aldus geschiedde.

Het recept is trouwens teringsimpel: ei, Nutella een roomkaas. Mengen. Bakken. Eten.

Let’s go.

Ingrediënten

Zoals ik al zei…

  • eieren, 6
  • Nutella, zo’n grote pot
  • Roomkaas, zo’n kuipje

Bereiding

  • Doe de Nutella even in de magnetron om het wat zachter te maken
  • Klop de eieren in een kom
  • Voeg de roomkaas toe en roer verder
  • Realiseer dat het voor geen meter mengt
  • Voeg langzaam de Nutella toe
  • Vergeet niet de oven voor te verwarmen op 175 graden
  • Vet een springvorm in
  • Vraag me niet wat de diameter van de springvorm is
  • Doe het beslag in de springvorm
  • Bak 30 minuten en daarna nog 10
  • Laat de cake 2 uur afkoelen of, als het in je huis heel koud is, minder dan 2 uur
  • Of, als je in Thailand woont, langer dan 2 uur
  • Of, als het je geen reet uitmaakt, niet 2 uur
  • Eet smakelijk
Nutellacake, lekker

Nutellacake, lekker

Thuisblijven is duurder

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order