Of ik hetero ben

Check m'n wekelijkse Zondag Update en schrijf je ff in

Beste Anna,

Ik reageer vrijwel altijd op alle berichten die iedereen naar me stuurt. En dat zijn er, opschepperij of niet, onmetelijk veel. Vragen, opmerkingen, fanmail, haatmail, amandelmeel en liefdesbrieven. En sokkenverkopers die mij hun laatste collectie toe willen sturen. Maar er zijn soms berichten die ik niet snap. Zoals die van jou, Anna. Tot op de dag van vandaag vraag ik me af hoe ik moet reageren.

Je stuurde me eind januari 2015 dit bericht:

Ha Jelmer! Aller eerst wil ik het zeggen dat ik het super tof vind om jou te volgen op Instagram, je bent een grappig persoon;). Ten tweede vraag ik me dus al een hele tijd af, ben jij eigenlijk hetero? Klinkt misschien heel bot, maar zo bedoel ik het niet; dit vraag ik echt echt uit nieuwsgierigheid. Hoop dat je antwoordt! Anna

Nu is die eerste vraag wellicht nog prima te beantwoorden. Maar door te veronderstellen dat het misschien bot is, begrijp ik er helemaal niets van. Waarom is zo’n vraag bot? Sinds wanneer is vragen naar iemands geaardheid erg?

Het is fijn dat je dat er bij vermeldt dat je de vraag uit nieuwsgierigheid stelt, maar nieuwsgierigheid lijkt me dan ook in elk geval de eerste voorwaarde van het stellen van een vraag.

Ik besloot maar niet te reageren. En vier maanden later trok jij je conclusie, maar het werd er niet duidelijker op.

Ik hoop niet dat je dit beledigend opvat, want pas puur uit interesse. Maar ik denk dat dit antwoord wel duidelijk is hahha. still a fan hoor 🙂 xx

Waarom zou ik beledigd zijn door de vraag of ik hetero ben? Is dat juist wel of niet erg? En wat is de consequentie van mijn antwoord? En waarom ben je nog steeds een fan ondanks je eigen conclusie? En wat is die conclusie? En waarom had mijn antwoord überhaupt wat uitgemaakt?

Ik zie het als homofobie en dat vind ik storend.

Maar hier heb je, met enige vertraging, je antwoord.

Ja ik ben hetero, jij dan?

Vraag ik gewoon uit nieuwsgierigheid hoor.

Hey ik heb ook een Podcast

2 Comments Of ik hetero ben

  1. Marvin

    Hoewel er natuurlijk niks mis mee is om te vragen wat iemands geaardheid is, snap ik niet zo goed wat iemand bezielt om dit te vragen aan iemand die je volgt op Instagram (of andere social media)… beetje apart, maar dat zal wel aan mij liggen 😉

  2. Salma

    Jelmer topreactie! Eerste vraag is normaal maar om daarna zonder antwoord je eigen conclusie te trekken is weer zo weer zo typisch…jammer dit. Voor mij ben je “gewoon” Jelmer

Comments are closed.