Je moet wel allemaal taartrecepten posten nu hoor. En sixpackselfies.

Hoezo?

Omdat je boek er toch aan komt?

Oja

M’n manager is zo dom nog niet. Daarom heb ik ook een manager. Maar ook omdat ik kan zeggen dat ik een manager heb en ik heel belangrijk lijk, terwijl ik nog steeds in een kneuzig studentenkamertje met IKEA-meubels woon.

Maar goed, ik moet dus taartrecepten posten. En sixpackselfies. Dat laatste is nogal lastig want hoewel er nu best vaak goed licht door m’n studentenkamerramen schijnt, ben ik niet zo hard aan het trainen. Ik moet dus een list verzinnen om op 12 oktober die juiste shape te hebben om bij Humberto Tan aan tafel te kunnen bewijzen dat mijn boek écht werkt.

Ik denk dat ik maar een sapkuur ga doen van tevoren.

Haha.

Die taartrecepten posten is zo moeilijk niet. Want diezelfde manager, van wie ik eerder de hashtag #ofjewanderlust heb gejat (daarover later meer) opperde onlangs de nu al legendarische #onderkinderbuenotaart.

Wow, dacht ik. Niet alleen die naam is mooi. Maar het nog te bedenken recept is des te beter. Ik had besloten dat zéker 30 Kinder Bueno’s in moesten. Want ik ben inmiddels 30 (maar ik woon nog steeds op een sneu studentenkamertje).

Ik bezocht maar weer eens Pinterest. Je weet wel, de website voor veertigjarige wijven met deeltijdbaantjes en in het bezit van de pincode van de bankrekening van hun man om troep bij de Blokker te kopen (ik ben geen seksist, ik typeer). De website waar Australische en Amerikaanse koekenbakvrouwtjes de meest sexy foto’s van chocoladetaarten posten en waar de minstens even sexy Jelmer de Boer (dus) inspiratie opdoet.

Ik zocht naar een recept voor een chocoladetaart en gebruikte mijn fantastische brein om een #onderkinderbuenotaart recept te maken: Ik vond uit hoeveel vet en suiker Kinder Bueno’s bevatten, en verving een deel van de boter en suiker in het recept door Kinder Bueno’s.

Zo moeilijk is dat dus niet, dat recepten maken.

Uiteindelijk moest er alsnog bijna een kilo suiker in.

Is dus ook precies waarom een #onderkinderbuenotaart een #onderkinderbuenotaart is.

Let’s go.

Ingrediënten

Voor de cake

  • 500 gram bloem
  • 400 gram suiker
  • 150 gram cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1,5 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 700 ml chocolademelk
  • 120 ml zure room
  • 200 gr roomboter
  • 2 grote eieren + 2 eidooiers
  • 10 Kinder Bueno’s = 20 repen

Smeersel

  • 10 Kinder Bueno’s = 20 repen
  • 125 gram cacaopoeder
  • 500 gram poedersuiker
  • 300 ml cholademelk

Decoratie

  • 10 Kinder Bueno’s = 20 repen

Spulletjes

  • 2 springvormen van 25 cm ofzo
  • bakpapier
  • blender
  • zwemkleding

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Pel 30 Kinder Bueno’s
  • Meng de bloem, suiker, cacaopoeder, zout, bakpoeder en baking soda met elkaar in een kom
  • Meng in een blender de chocolademelk, eieren, zure room en 10 Kinder Bueno’s en meng dat weer door het bloemmengsel
  • Doe even de roomboter in de toch al hete oven en meng dat er ook ff door
  • Verdeel het beslag over twee springvormen met daarin bakpapier en bak ze in 50 minuten op 180 graden
  • Meng intussen in dezelfde blender (hoef je niet schoon te maken intussen) de chocolademelk, chocolade en 10 andere Kinder Bueno’s
  • Doe dat in een kom en voeg 500 gram poedersuiker toe
  • Roer door
  • Realiseer wat voor intense taart dit wordt
  • Bestel m’n boek
  • Neem de springvormen uit de oven en laat ze in een paar uur afkoelen
  • Bestel m’n boek voor je moeder
  • Smeer allemaal frosting op de eerste cake en doe de andere cake er op
  • Smeer allemaal frosting op de zijkanten en bekleed met Kinder Bueno’s
  • Snijd een stuk, gebruik #onderkinderbuenotaart in je Instagrampost en tag me
De onderkinderbuenotaart op zo'n magnetronschaal

De onderkinderbuenotaart op zo’n magnetronschaal